Τοποθετήσεις Αντιδημάρχων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό
Πολιτική
31/12/2020

Για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό μίλησαν κι οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι υπερτόνισαν  την αναγκαιότητα του , αφού αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που  θα βοηθήσει στις απορροφήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ  επισήμαναν πως ο Αναπτυξιακός αποτελεί επένδυση για το δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο  θα αναλάβει ιστορική ευθύνη.

Σταμάτης Καμπουράκης: Αυτό το διαχειριστικό "εργαλείο" θα βοηθήσει το δήμο και δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Η εικόνα της πόλης μας έχει αλλάξει και επιβάλλεται να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Παναγιώτης Αβρίθης: Θλίβομαι με τα όσα ακούω. Άκουσα τον λαϊκό τροβαδούρο να μελοποιεί τραγούδια του καρόδρομου, βλέπουμε πίσω δυστυχώς. Άκουσα τις εισηγήσεις της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να παρασύρον το κόσμο . Οι ΑΕ του δήμου δεν έχουν αποτύχει είναι κερδοφόρες (βλέπε ΑΝΕΜ, ΜΑΡΙΝΑ). Οι Αναπτυξιακοί δεν επιχορηγούνται, δεν υπάρχει πακτωλός χρημάτων. Ο νομοθέτης επισημαίνει πως η εύρυθμη λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ,  διασφαλίζεται απόλυτα.  Είναι ιστορικής σημασίας η ψήφιση του κατασταστικού, πρέπει να ψηφιστεί με δυο παρατηρήσεις.

Σέβη Βλάχου : Η αποψινή συνεδρίαση είναι μια νίκη της κοινωνίας και των φορέων σε αντίθεση με τη θέση της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου που επιλέγει την απομόνωση. Πιστεύουμε στη δημοκρατία κι αυτό είναι δύναμη κι όχι αδυναμία. Είμαστε εδώ για το κοινό καλό και αυτό δεν αναγνωρίζεται από τη μειοψηφία. Ο Αναπτυξιακός αποτελεί επένδυση για το δήμο και εμείς θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη. Ο κόσμος έχει καταλάβει ποιος θέλει να πάει τον κόσμο μπροστά... "Τολμήστε και δράστε" είπαν οι φορείς και για εμάς, κανένα ευρώ και ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί! Περίμενα υπέρβαση από την αντιπολίτευση.

Γεωργία Κασσιώτη:  Ο Αναπτυξιακός είναι υπέρ της ανάπτυξης των τοπικών  θα μας βοηθήσει στην απορροφήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και θα βοηθήσει να εντάξουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ως δημοτική αρχή αγωνιζόμαστε να στελεχώσουμε τις Τεχνικές υπηρεσίες. Ζητήσαμε 22 στελέχη από την κυβέρνηση και πήραμε μόνο 2 στελέχη για την επάνδρωση των Τεχνικών υπηρεσιών . Η πρώην δημοτική αρχή δεν εκμεταλλεύτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού. προχωράμε μπροστά με τεχνογνωσία και με ειλικρίνεια.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ