Απολογισμός της περιοδείας του Κυριάκου Βελόπουλου σε Κω, Κάλυμνο & Λέρο
Πολιτική
27/06/2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΚΩ
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου σε Κάλυμνο , Λέρο και Κω , κατά την διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος να δει από κοντά τους κατοίκους των ακριτικών νησιών , να συνομιλήσει μαζί τους και να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν . 
Κατά τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κάλυμνο , οι κάτοικοι του νησιού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κύριο Βελόπουλο με ανθοδέσμες , παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακούς τοπικούς χορούς. Ο κ. Βελόπουλος περιηγήθηκε στην κεντρική αγορά του νησιού , ενώ ακολούθησε συνάντηση στο δημοτικό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα του νησιού. 
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους Καλύμνιους ψαράδες που του περιέγραψαν την δυσκολία με την οποία καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα , αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις που δέχονται από τους Τούρκους ψαράδες αλλά και τις τουρκικές ακταιωρούς. 
Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Βελόπουλου ήταν η ακριτική Λέρος , όπου μετέβη με καραβάκι από την Κάλυμνο. Και εκεί η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια. Ο κύριος Βελόπουλος έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ' Αιγαίο TV'   και στην εκπομπή ' Τα νέα της Λέρου', θίγοντας με όσα είπε , αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτού του μικρού νησιού. 
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήταν το νησί της ΚΩ. Κάτοικοι και φορείς της πόλης τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη ενώ στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι , παρουσία και της κρατικής τηλεόρασης , αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας , αλλά και σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος . Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Βελόπουλος επισκέφθηκε την κεντρική αγορά του νησιού , όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με δεκάδες κατοίκους του νησιού που τον προσέγγισαν. 
Η περιοδεία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου , οπότε και αναχώρησε για την Αθήνα 
Φωτογραφίες