Κονσέρτο Λυρικής σκηνής το καλοκαίρι στο νησί μας με τη συνεργασία του Δήμου Κω και του Συλλόγου Ελληνοϊταλικής Κουλτούρας
Πολιτισμός
07/04/2022

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος των ''Θερινών Ιπποκρατείων''

Ένα εντυπωσιακό κονσέρτο Λυρικής σκηνής θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι στην Κω, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ‘’Θερινών Ιπποκρατείων’’ που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ.

Γι’ αυτόν το σκοπό, σήμερα το πρωί, στο γραφείο Τουριστικής Προβολής Δήμου Κω, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, υποδέχθηκε την πρόεδρο, Τσεττίνα Φερίνα και τον γ.γ., Ένζο Μπονάννο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοϊταλικής Κουλτούρας, παρουσία του Γιάννη Τρικοίλη, του συνδέσμου, ουσιαστικά, της Ιταλικής Πρεσβείας για θέματα Ιστορίας & Πολιτισμόυ.

Η κ.Βλάχου, στην τοποθέτησή της, εξέφρασε τη χαρά της για τη φιλοξενία αυτής της μοναδικής εκδήλωσης  που θα κάνει στάσεις σε αρκετές ελληνικές πόλεις αλλά και στη Λέρο ενώ υπογράμμισε τη διαχρονική συνεργασία και φιλία που συνδέει την Κω με την Ιταλία.

Αυτή η σχέση, άλλωστε, αποδεικνύεται εμπράκτως αφενός από εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου αλλά και μνήμης που λαμβάνουν χώρα ανά τα χρόνια στο νησί αλλά και από τον σεβασμό με τον οποίο διατηρούνται τα Ιταλικά κτίρια σε όλη του την επικράτεια.

Άλλωστε, Ιταλοί και Κώοι συνδέονται ιστορικά από το 1912 ως το 1943 και παρά τον κατακτητικό χαρακτήρα αυτής της συνύπαρξης, είναι πλούσια η πολιτισμική παρακαταθήκη. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ