Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 13 Νοεμβρίου: Ανοιχτά στο κοινό τα οινοποιεία ''AKRANI'' και ''Χατζηεμμανουήλ''
Πολιτισμός
11/11/2022

Τις πόρτες τους στο κοινό ανοίγουν εκατοντάδες οινοποιεία στις αμπελουργικές περιοχές της χώρας αυτήν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Στην Κω, όπου το κρασί κατέχει πρωταγωνιστική θέση ανάμεσα στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και μάλιστα με πολλές διακρίσεις, δυο θα είναι τα επισκέψιμα οινοποιεία, το ‘’AKRANI’’ και το ‘’Χατζηεμμανουήλ’’. Οι ιδιοκτήτες τους, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, καλούν τον κόσμο του νησιού μας που αγαπά τον οίνο και τ’ αμπέλι να επιλέξουν τους επαγγελματικούς τους χώρους για μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση αλλά και για γευσιγνωσία εντελώς δωρεάν!

Ειδικότερα, η κ.Τριανταφυλλοπούλου επισημαίνει ότι αναφορικά με το νησί μας, ο Οινοτουρισμός, τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος ως εναλλακτική μορφή τουρισμού. Η ίδια, ερωτηθείσα για τι ακριβώς περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο οινοποιείο ‘’AKRANI’’, σημειώνει ότι ο εκάστοτε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους του, να περιηγηθεί στο ιδιαίτερα περιποιημένο αμπέλι και φυσικά να δοκιμάσει νέες ετικέτες κρασιών που έχουν προκύψει από το φετινό τρύγο.

Ο κ.Χατζηεμμανουήλ, από την πλευρά του, στέκεται στις διακρίσεις των Κωακών κρασιών που αποδεικνύουν περίτρανα τον επαγγελματιμσό και το μεράκι των ντόπιων οινοπαραγωγών ενώ επιβεβαιώνει το γεγονός των φετινών πολλών επισκέψεων τουριστών στο ομώνυμο οινοποιείο του, οι οποίοι απήλαυσαν αξιόλογα κρασιά της ετικέτας ‘’Χατζηεμμανουήλ’’ σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος επισκεφθεί αυτήν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το οινοποιείο ‘’Χατζηεμμανουήλ’’, εκτός από την εμπειρία της γευσιγνωσίας, θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το παλαιό πατητήρι που έχει διασωθεί από γενιά σε γενιά.

Το οινοποιείο ''AKRANI'' θα λειτουργήσει από τις 11:00 ως τις 17:00 και το οινοποιείο ''Χατζηεμμανουήλ'' από τις 10:00 ως αργά το απόγευμα. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ