Θερινά ΄΄Ιπποκράτεια΄΄: Ιστορικής αξίας η έκθεση για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 από το Λύκειο Ελληνίδων Κω
Πολιτισμός
31/07/2021

Εντυπωσιακή η επετειακή έκθεση για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 από το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Κω στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω, με ζωγραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα , Λάβαρα και ιστορικά κειμήλια, πλαισιωμένα από πλούσιο αρχειακό υλικό.

Η εκθεσιακή αφήγηση παρουσιάζεται μέσα από έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια που διαθέτουν μέλη και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Κω.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δικηγόρο και Ιστορικό, Συγγραφέα, Βασίλη Χατζηβασιλείου, με θέμα ‘’Η Κως στην Επανάσταση του 1821’’. Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε πως όλοι μας, καλούμαστε σήμερα, 200 χρόνια μετά, να μη μείνουμε σε συμβολικές επετειακές εκδηλώσεις, αλλά μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, να φανούμε αντάξιοι απόγονοι των ηρώων της πατρίδας μας, όπως επίσης ότι τα 200 χρόνια πρέπει να γίνουν αφορμή για αγώνα, που θα φέρει την πραγματική ελευθερία στον κόσμο, που θα φέρει το χαμόγελο του αγωνιστή στα χείλη όλων μας.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου, ο έπαρχος Ιωάννης Καμπανής και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ.

Στον Λαογραφικό Μουσείο , θα λειτουργήσει έκθεση με τα Λάβαρα της επανάστασης καθώς και το έργο του κου.Κωστογλάκη όπου απεικονίζεται ο Παλαιών Πατρών Γερμανός με το λάβαρο, το οποίο δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Κω, από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου,18:30-21:00.

                   

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ