Επίκαιρη κι ενδιαφέρουσα η ομιλία με θέμα:«Επιδημίες που άλλαξαν την ροή της ιστορίας» στο ΔΙΙΚ, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2021
Πολιτισμός
06/08/2021

Επίκαιρη κι ενδιαφέρουσα η ομιλία με θέμα: «Επιδημίες που άλλαξαν την ροή της ιστορίας» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2021, παρουσία του προέδρου του ΔΙΙΚ  Τέλη Παυλίδη, του δημάρχου Κω Θ.Νικηταρά, της αντδημάρχου Πολιτισμού , αθλητισμού και Τουρισμού Σέβη Βλάχου και πλήθος κόσμου. Πριν την ομιλία υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με το ΔΙΙΚ, επισφραγίζοντας τη συνεργασία δήμου και Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Ο καθηγητής ιστορίας της ιατρικής κ. Στέφανος  Γερουλάνος ως πρώτος ομιλητής,  ανέπτυξε εμπεριστατωμένα τις  «ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .Γυρίζοντας το χρόνο πίσω ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις μεγάλες πανδημίες ,τονίζοντας πως, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από πανδημίες, με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, αφανίζοντας μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στη συνέχεια ο δεύτερος ομιλητής , ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ  Ψυχίατρος κ. Νίκος Μανούσης, ανέπτυξε τον αντίκτυπο στην ψυχική Υγεία από την πανδημία .

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ