Εντυπωσίασε τους θεατές η εκδήλωση-αφιέρωμα στις ΄΄Ηρωϊδες του 1821΄΄ που διοργάνωσαν η Ε.Γ.Ε Κω και ο ΔΟΠΑΒΣ
Πολιτισμός
06/08/2021

Στο πλαίσιο των ''Θερινών Ιπποκρατείων 2021''

Εντυπωσίασε τους θεατές η εκδήλωση -αφιέρωμα στις Ηρωϊδες του 1821, που διοργάνωσε η  Ένωση Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Κω και ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2021, απόψε το βράδυ στις 21:00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η εκδήλωση που τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, περιλάμβανε αφηγήσεις με τις ιδιαίτερες φωνές των Φρίντης Νάκη, Μιχάλη Καλούδη και Δημήτρη Παπαστεριάδη ενώ μας ταξίδεψαν μουσικά οι καταπληκτικές φωνές της Χριστίνας Καλοτίνη και του Θεοδόση Παπαστεριάδη.

Στο πιάνο ήταν ο Νίκος Γκαναβούρας , στην κιθάρα, ο Κώστας Ανδρουλής, στη λύρα, ο Παναγιώτης Μαρκάκης και στο μπουζούκι ο Γιώργος Καλοτίνης

Η ένδοξη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η τολμηρή Μαντώ Μαυρογένους, οι ηρωϊκές Σουλιώτισσες, οι ατρόμητες Μωραϊτισσες αλλά και η  υπερήφανη ‘’Ψωροκώσταινα’’ είναι μόνο λίγες από τις σπουδαίες γυναίκες που υμνήθηκαν στην αποψινή συγκινητική και ιδιαίτερα πατριωτική βραδιά. Τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες του νησιού μας υπενθύμισαν  σε όλους τους παρευβρισκομένους τις αμέτρητες θυσίες των γυναικών της Ελληνικής Επανάστασης, που μαζί με τους αμέτρητους άνδρες ήρωες, έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για τη δική μας Ελευθερία.

Το καλωσόρισμα έκανε για την Ε.Γ.Ε.- Παράρτημα Κω, η Μαίρη Φάκκου, η οποία επεσήμανε ότι πέρασε από το μυαλό των διοργανωτών η ακύρωση της εκδήλωσης λόγω των ακραίων γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά τελικά επικράτησε η άποψη ότι δεν πρόκειται για ένα πανηγύρι αλλά για ένα λιτό επετειακό αφιέρωμα στις ηρωϊδες του 1821, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή αισιοδοξίας και δύναμης σε μια τέτοια περίοδο κρίσης. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου, κ.κ. Ναθαναήλ αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Ιωάννης Καλλούδης.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ