Υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, η ποιητική βραδιά προς τιμήν του Δωδεκανήσιου ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά από την Λέρο
Πολιτισμός
18/08/2021

Ποιητική βραδιά , υπό το φως του  αυγουστιάτικου φεγγαριού, πραγματοποιήθηκε , προς τιμήν του Δωδεκανήσιου ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά από την Λέρο, στην αυλή του  Διεθνούς Ιπποκράτειου  Ιδρύματος Κω, στα πλαίσια των Θερινών Ιπποκρατείων 2021. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο ΔΟΠΑΒΣ και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Διονύσης Καπανδρίτης , ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυτάραχο ταξίδι του Ελληνοαυστραλού ποιητή και λογοτέχνη Δημήτρη Τσαλουμά καθώς και στο  πλούσιο βιογραφικό του . Ποιήματα απήγγειλαν οι:  κ.Γαρυφαλλιά η κ. Κατερίνα Κώνστα, ο κ. Θεοδόσης Διακογιάννης, η κ. Μαρία Φρατζή, ο Θεοδόσης Παπαστεριάδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΔΙΙΚ Τέλης Παυλίδης , η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, η οποία απήυθυνε και μήνυμα εκ μέρους του δημάρχου Κω , Θεοδόση Νικηταρά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άγκυρας κκ. Ιερεμίας και  ο πρύτανης Σταμάτης Αλαχιώτης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ