Εμπορικός Σύλλογος Κω:Υπέρ της απόφασης μεταφοράς του φετινού εορτασμού της 7ης Μαρτίου, την Κυριακή 13/03/22
Τοπικά
22/02/2022

Υπέρ της απόφασης μεταφοράς του εορτασμού της 7ης Μαρτίου, ημέρας μνήμης της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, την Κυριακή 13 Μαρτίου, τάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κω, δια στόματος του προέδρου του, Πασχάλη Βρακίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έπειτα από διαβούλευση που προηγήθηκε με τον εμπορικό κόσμο του νομού μας καθώς φέτος η 7η Μαρτίου συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.

Ο κ. Βρακίδης, μιλώντας στο Kos Tv, επισημαίνει ότι οι καταστηματάρχες λανικής πώλησης, πράγματι, δεν επιθυμούν να παραμείνουν κλειστοί λόγω αργίας καθώς το τελευταίο διάστημα σημειώνεται μεγάλη μείωση στον τζίρο τους.

Ο ίδιος, ακόμη μια φορά, τονίζει ότι δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα στην αγορά της Κω καθώς η απόκτηση ειδών όπως ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ εξαρτώνται άμεσα από την καλή ψυχολογία των καταναλωτών, οι οποίοι, το τελευταίο διάστημα, έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες στα νοικοκυρία τους λόγω και της ακρίβειας σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού που επιμένουν στο νησί μας, αποθαρρύνουν τους συμπολίτες μας από εξόδους διασκέδασης και κατ' επέκταση μειώνουν την επιθυμία τους για αγορές. 

Ρεπορτάζ