Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄τάξης του Γυμνασίου Αντιμάχειας,στο Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΑμεΑ
Τοπικά
08/03/2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΑμεΑ, πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Αντιμάχειας, στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης με δράσεις του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΑμεΑ με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας.

Η σημερινή επίσκεψη αφορούσε σε αφήγηση παραμυθιών για τη διαφορετικότητα και την Κυρά Σαρακοστή, από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και παρουσίαση των δράσεων που υλοποιούνται στο Σβουρένειο, με οπτικοακουστικό υλικό που παρουσίασε  ο διευθυντής του σχολείου, κ.Κώστας Χατζηδαυίδ. 

Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ.Γιάννης Καλλούδης ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Λίγα λόγια για την συμπεριληπτική  εκπαίδευση: 

Η συμπεριληπτική εκπαίδευση είναι μια νέα φιλοσοφία, που εστιάζει σε μια διαφορετική οπτική της εκπαίδευσης και αποβλέπει στον συνεχή εκσυγχρονισμό του σημερινού σχολείου. Πρόκειται για μια πρόσκληση- πρόκληση για τη δημιουργία μιας κοινότητας, που προσφέρει ίσες ευκαιρίες μάθησης, εμπνέει ασφάλεια, αποδοχή και συνεργασία και επενδύει στην ευημερία των μαθητών, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, έθνους, κοινωνικο-οικονομικής τάξης, νοητικής κατάστασης. Δεν εστιάζει μόνο σε ένα διαφορετικό τρόπο θέασης των πραγμάτων εντός του σχολείου, άλλα στοχεύει σε μια γενικότερη αλλαγή του κοινωνικοπολιτισμικού γίγνεσθαι, όπου καλείται το σύγχρονο σχολείο από το ατομικό μοντέλο να περάσει στο κοινωνικό μοντέλο θέασης της διαφορετικότητας, σύμφωνα με το οποίο το ίδιο το σχολείο είναι αυτό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή και κάθε μαθήτριας και όχι ίδιος ο μαθητής, λόγω της ιδιαιτερότητας του.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ