Άρτια η εκτέλεση της άσκησης ετοιμότητας ''ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022'' της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 1ο Γυμνάσιο Κω
Τοπικά
09/03/2022

Με αρτιότητα και επιτυχία εκτελέστηκε σήμερα το πρωί η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού μας με αντικείμενο την κατάσβεση πυρκαγιάς και την ανεύρεση και διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων, συνεπεία της σεισμικής δραστηριότητας, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Κω.

Στην άσκηση ''ΣΕΙΣίΧΘΩΝ 2022'' συμμετείχε, συντονιστικά, η Πολιτική Προστασία Δήμου Κω ενώ το δικό τους ξεχωριστό ρόλο διαδραμάτισαν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κω και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, Γρηγόρη Μαυρίδη, η άσκηση είχε στόχο να εξετάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλες οι συμβαλλόμενες δυνάμεις στο νησί μας αλλά και τα επίπεδα συνεργασίας τους. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι τέτοιες ασκήσεις ετοιμότητας πρέπει να πραγματοποιούνται συχνά καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση των πιο σεισμογενών χωρών παγκοσμίως.

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω, Σταμάτης Καμπουράκης, επεσήμανε ότι η σημερινή άσκηση ετοιμότητας υπό εικονικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης, απέδειξε την άριστη συνεργασία που διέπει τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε περιστατικό.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κω, Παναγιώτης Πηλιγκός, υπογράμμισε ότι τέτοιες εμπειρίες είναι ιδιαίτερα βοηθητικές για τους μαθητές καθώς τους εξοικειώνουν με έκτακτες καταστάσεις όπως ο σεισμός και η πυρκαγιά, τονίζοντας, παράλληλα, ότι ο πανικός είναι αυτός που συχνά προκαλεί τραυματισμούς ή θανάτους σε μια έκτακτη ανάγκη κι όχι το εκάστοτε συμβάν αυτό καθεαυτό. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κω, Κώστας Παπαχρόνης, σημείωσε ότι οι ασκήσεις ετοιμότητας ειδικά όταν εκτελούνται τόσο σωστά και συντονισμένα σε ένα σχολείο, δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας και στους γονείς. Ο ίδιος, έμεινε στο γεγονός ότι οι μαθητές σήμερα υπέδειξαν αυτοσυγκέντρωση και χαρακτήρα, δείχνοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του σχολείου τους ενδιέφεραν ιδιαίτερα.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ