Αγιασμός και επίσημη έναρξη του μεταπτυχιακού τμήματος του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής στην Κω, στον υγροβιότοπο Ψαλιδίου
Τοπικά
31/03/2022

Αγιασμός και επίσημη έναρξη του Μεταπτυχιακού τμήματος του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής  στην Κω, στις εγκαταστάσεις του δήμου της Κω, δίπλα στον υγροβιότοπο Ψαλιδίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31.03.22, με την παρουσία των φοιτητών, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ συμπαραστατούμενος από τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά.  Στο σημερινό πρώτο μάθημα του τμήματος, συμμετέχουν 36 μεταπτυχιακοί φοιτητές  οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 100 ενδιαφερόμενους  για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι νέες αιτήσεις για το μεταπτυχιακό στην Κω,  θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διευθυντή του τμήματος στην Κω Αριστείδη Παπαγρηγορίου.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τη στήριξη του Δήμου Κω, φέρει τον τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης» με κατευθύνσεις: α) Διοίκηση Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών και Τοπική Ανάπτυξη και β) Τουρισμός -Υγεία και Ευεξία».  Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η εκπαίδευση Πτυχιούχων σε επιστημονικές μεθόδους προηγμένων συστημάτων διοίκησης και ειδικότερα εκείνων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών και αυτών που ειδικεύονται στον Ιατρικό Τουρισμό και τον Τουρισμό Ευεξίας.  

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς καλωσόρισε τους φοιτητές και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, που θα δείξει το δρόμο και για άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μίλησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού κ. Παπαγρηγορίου Αριστείδης, η καθηγήτρια στο τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κατερίνα Κικίλια, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έγινε από το δήμο της Κω έτσι ώστε να ξεκινήσει το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο νησί μας, με τον κ. Παπαγρηγορίου να  τονίζει πως αυτό θα τονώσει την τοπική οικονομία.

Παρόντες στον αγιασμό και την επίσημη έναρξη  του Μεταπτυχιακού τμήματος του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής  στην Κω, ήταν : Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κκ. Ναθαναηλ, o δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανής, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω Διονυσία Τελλή, ο Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, η πρόεδρος του Βακούφ Ελβάν Κοτζαογλάν, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης, ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω Γρηγόρης Μαυρίδης, οι αντιδήμαρχοι  Παναγιώτης Αβρίθης, Σέβη Βλάχου, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο Σταμάτης Καμπουράκης, ο Γιάννης Καλλούδης, ο Σταμάτης Πης,  ο πρόεδρος της Δ.Κ Κω Κώστας Σουρασής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, ο δημοτικός σύμβουλος Σοφοκλής Δουδούς,  οι κοινοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Καματερός, ο Μανώλης Καματερός,  Σεβαστιανός Παρβέρης, ο πρόεδρος της ΜΑΕΕΤΛΚ Κώστας Χόνδρος,  ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Πέτρος Πετρής ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ Δημήτρης Σαράντης , η καθηγήτρια του τμήματος διοίκησης τουρισμού του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κατερίνα Κικίλια, η οποία είναι και υποδιευθύντρια, ο Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Χρήστος Καλλανδράνης και ο διοικητικός Νίκος Λιβανός καθώς και οι 36 Μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ