H Οµάδα ΜIDDLE EARTH RESORT, με 19 µαθητές και 3 καθηγητές του ΓΕΛ Αντιµάχειας Κω, κατέλαβε την 3η θέση στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισµό Επιχειρηµατικότητας ENVOLVE
Τοπικά
04/04/2022

Με αίσθηµα ιδιαίτερης συγκίνησης ανακοινώνουµε ότι η Οµάδα ΜIDDLE EARTH RESORT, αποτελούµενη από δεκαεννέα (19) µαθητές και τρεις (3) καθηγητές του ΓΕΛ Αντιµάχειας Κω, κατέλαβε την 3η θέση στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισµό Επιχειρηµατικότητας ENVOLVE.
Η Οµάδα ΜIDDLE EARTH RESORT παρουσίασε µια καινοτόµα ιδέα στον τοµέα του Τουρισµού µε σχεδόν µηδενικό οικολογικό αποτύπωµα. Το εγχείρηµα συνδέει την αειφορία µε την επιχειρηµατικότητα και την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα luxury eco friendly κατάλυµα, προσβάσιµο σε ΑΜΕΑ και φιλόξενο για οικογένειες, επιχειρηµατίες και κατοικίδια ζώα. Το ΜIDDLE EARTH RESORT παντρεύει την αειφόρο ανάπτυξη µε την επιχειρηµατικότητα. Στο ξενοδοχείο αυτό χρησιµοποιούνται τοπικά προϊόντα και προωθείται η climatarian διατροφή. Η κατασκευή του µε τη µέθοδο Rammed Earth, χρησιµοποιώντας πέτρα, άργιλο και ξύλο, και η χρήση ανανεώσιµων πηγών ενέργειας καθιστούν το ΜIDDLE EARTH RESORT φιλικό στο περιβάλλον µε σχεδόν µηδενικό οικολογικό αποτύπωµα, όπως αναφέρει και το motto της προσπάθειας, No Τraces Βehind.
Στο Διαγωνισµό συµµετείχαν 112 οµάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ 10 προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισµού, µεταξύ αυτών και το ΜIDDLE EARTH RESORT. H τελετή επιλογής των νικητών έλαβε χώρα διαδικτυακά την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, µε χαιρετισµό της Υπουργού Παιδείας Κυρίας Νίκης Κεραµέως, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κυρίου Χρίστου Δήµα και άλλων εκλεκτών οµιλητών.

Η ανάδειξη των τριών νικητριών οµάδων έγινε αφού αυτές παρουσίασαν σύντοµα το εγχείρηµά τους και απάντησαν ζωντανά σε ερωτήσεις της Επιτροπής, αποτελούµενης από επιχειρηµατίες και ακαδηµαϊκούς.


MIDDLE EARTH RESORT, Bubble Beach, Kefalos, Kos