Έργα πνοής της ΔΕΥΑΚ στο Πυλί, με ανακατασκευή της παλιάς δεξαμενής 600 m3 και εγκατάσταση-λειτουργία δύο νέων δεξαμενών 330 m3 η καθεμία
Τοπικά
07/04/2022

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα της ΔΕΥΑΚ από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα  προβλήματα υδροδότησης Σε ένα από αυτά  τα έργα στο Πυλί, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς , μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρό και το πρόεδρο της κοινότητας  Αναστάση Κεφαλλιανό . Συνεργεία της  ΔΕΥΑΚ ανακατασκεύασαν την παλιά δεξαμενή  600 κυβικών η οποία βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση  και εγκατέστησε δύο νέες δεξαμενές 330 κυβικών η καθεμία, οι  οποίες θα υδροδοτήσουν από σήμερα το Πυλί με ποιοτικό νερό.  Ο δήμαρχος τόνισε πως είναι ντροπή εν έτη 2022, να υδροδοτείται το χωριό του Πυλίου από μια δεξαμενή σε τόσο κακή κατάσταση! Σημείωσε πως η παρέμβαση γίνεται με ίδιους πόρους της επιχείρησης κι είναι μια θετική εξέλιξη, για το Πυλί αφού θα  διπλασιαστεί η  χωρητικότητα νερού , επομένως θα  εκλείψει το θέμα της ανεπάρκειας νερού που συνέβαινε  παλαιότερα στην περιοχή. Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ για το έργο αυτό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: OI ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΛΙ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε  επίσης σε μια σειρά από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  για την περιοχή Αμανιού  και Πυλί και αφορούν στη δημιουργία νέου δικτύου γεωτρήσεων 2000 m για τη μεταφορά νερού στις δεξαμενές από γεωτρήσεις στην περιοχή Αγίου Πέτρου, την κατασκευή νέας δεξαμενής 200 m3 στην περιοχή Αμανιού και ανακατασκευή της παλιάς, χωρητικότητας 90 κυβικών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπει σε λειτουργία το νέο πιεστικό σύστημα με ενσωματωμένη δεξαμενή για τροφοδοσία ύδρευσης σε Αμανιού. Τα έργα αυτά σε Πυλί και Αμανιού είναι πάνω από 200 χιλ. ευρώ και πραγματοποιούνται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΚ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΛΙ: 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ