Διακρίσεις Οινοποιείου Παπακωνσταντίνου από την Κω, στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου
Τοπικά
19/05/2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Μαΐου, ο διαγωνισμός του Ελληνικού Κρασιού, ο 22ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 750 οίνοι και 47 αμπελοοινικά αποστάγματα, ενώ στην κριτική επιτροπή κάθισαν συνολικά 30 κριτές.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου. Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW..

Σε ό,τι αφορά τις πολλές ελληνικές συμμετοχές ο κ. Αλμπάνης είπε ότι αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό αμπελώνα και την ελληνική οινοπαραγωγή, με περισσότερες  να είναι οι συμμετοχές των λευκών κρασιών, να ακολουθούν τα ερυθρά και να έπονται τα ροζέ.

Το οινοποιείο Παπακωνσταντίνου από την Κω, κέρδισε 3 μετάλλια, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, την υψηλή ποιότητα του Κωακού κρασιού και την ποιοτική επεξεργασία στο  οινοποιείο Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά τα μετάλλια

- Χρυσό μετάλλιο για το Cabernet – Syrah (ερυθρός)

- Ασημένιο μετάλλιο για το Merlot – Syrah (ερυθρός)

- Χάλκινο μετάλλιο για το Assyrtiko (λευκό)