Στην Κω βρίσκεται η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Τοπικά
03/11/2023

Στο νησί μας βρίσκεται από το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η επίσκεψη διαφόρων κομβικών σημείων του νησιού μας, τα οποία επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2017 και αφορούν τα παρακάτω. 

Την Αποκατάσταση Κάστρου Νερατζιάς, την ανακατασκευή της Ιταλικής Στοάς-Υπαίθριας Γλυπτοθήκης στο Κάστρο Νερατζιάς, την αποκατάσταση της Πύλης του Φόρου, την αποκατάσταση του τεμένους Ντεφτερντάρ, την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων μεσαιωνικών Οχυρώσεων Κω: Ν.Α. Προμαχώνα και Τμήματα επί της οδού Ιπποκράτους.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος την καλωσόρισε αναφέροντας πως είχαν ξανά συνεργαστεί παλαιότερα όταν η ίδια ήταν γραμματέας του υπουργείου και εκείνος αντιδήμαρχος. Ο κ.Νικηταράς έθεσε από τη δική του πλευρά θέματα που αφορούν το Δήμο Κω, ζητήματα που έχουν να κάνουν με έργα της ΔΕΥΑΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη και είτε εκτελούνται με ίδιους πόρους, είτε είναι συγχρηματοδοτούμενα και έχουν καταληκτικές ημερομηνίες και θα πρέπει και οι δύο πλευρές που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία, να παράξουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παράλληλα έθεσε και άλλα ζητήματα για παρεμβάσεις που εύκολα μπορούν να γίνουν, εκφράζοντας την ικανοποίηση του που η υπουργός είναι πολύ θετική προς αυτήν την κατεύθυνση. Τόνισε τέλος πως ανοίγεται μία νέα περίοδος παραγωγικής διαδικασίας και πως υπάρχει καλή πρόθεση που μπορεί να παράξει ένα καλό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία.

Η Υπουργός δήλωσε πως μαζί με τους αρμόδιους διευθυντές των κεντρικών υπηρεσιών είδαν από κοντά τα έργα και προσπαθούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες αποκατάστασης τους, μιας και πλέον ωρίμασαν οι μελέτες, δημοπρατήθηκαν τα έργα και έχουν εξασφαλισμένους προϋπολογισμούς από το ταμείο ανάκαμψης.. Συμπλήρωσε πως ελπίζουν όλα να κυλήσουν γρήγορα και να ολοκληρωθούν το 2025.

Παράλληλα τόνισε πως έχει δώσει εντολή στην υπηρεσία να επικαιροποιήσει τις παλιές μελέτες για το τζαμί Γαζί Χασάν (στον Πλάτανο του Ιπποκράτη).

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ