Μαστιχάρι Δράσις: Εποικοδομητική η πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο Κω
Τοπικά
31/03/2024

Εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση του νεοσύστατου συλλόγου πολιτών με την ονομασία "Μαστιχάρι Δράσις", σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Μαστιχαρίου. 

Πολύς ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του, ενόψει της φετινής σεζόν που έχει ξεκινήσει και της έλλειψης απαραίτητων παρεμβάσεων στο χωριό, προκειμένου να υποδεχτεί τους επισκέπτες. 

Παρόντες από πλευράς δημοτικής αρχής,  ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς,  οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Χρυσόπουλος,  Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, Σταμάτης Καμπουράκης,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κωνσταντίνος Ζαχαρός, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Αβρίθης, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ Αριστείδης Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιμάχειας Νίκος Φραζής καθώς και ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής,  Ηλίας Σιφάκης. 

Το λόγο αρχικά πήρε ο Νίκος Τάλλαρος, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου,  ο οποίος δήλωσε: "Δεν έχουμε να ζητήσουμε κάτι καινούργιο.  Ζητάμε την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών στο χωριό μας. Το θέμα των αιωνίων φυκιών επιτέλους να λυθεί, οι κήποι και η είσοδος του χωριού να καθαρίζονται έγκαιρα (ευχαρίστησε τους ξένους που ζουν πλέον στο νησί μας και εθελοντικά καθάρισαν). Καλώ το φίλο δήμαρχο, όχι να απαντήσει ή να απολογηθεί, απλά να του κάνουμε γνωστά τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουμε κάθε χρόνο και να βρούμε όλοι μαζί λύσεις. ".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος δήλωσε: "Είναι ιδιαίτερη χαρά που βλέπω όλους εσάς αυτή την ηλιόλουστη μέρα στο όμορφο Μαστιχάρι.  Όχι μόνο δεν είμαι αντίθετος σε τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά τις επικροτώ. Είστε ενεργοί πολίτες. 

Ο Δήμος έχει 100 άτομα λιγότερα στη διάθεσή του. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Απέναντι στην αγωνία μας, έχουμε και αυτό που η πολιτεία βάφτισε "Τέλος ανθεκτικότητας".  Πρέπει να στρέψετε και το ενδιαφέρον σας απέναντι και στην πολιτεία όχι μόνο στο Δήμο. 

Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες. Όπου μπορούμε βάζουμε και τον ιδιωτικό τομέα, όπως στην καθαριότητα.

Πάμε στο Μαστιχάρι όμως που είναι ένας όμορφος προορισμός με τις ιδιαιτεροτητες που έχει. Τα φύκια είναι ένα πρόβλημα που ξεπήδησε μετά την κατασκευή μιας προβλήτας, η οποία έχει τη σημερινή μορφή, με αποτέλεσμα η φύση να εκδικείται. Είναι ανθρώπινες παρεμβάσεις, με τις οποίες δυσχαιρενουμε τη ζωή μας και τη λειτουργία της ππεριοχής. Είναι ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Φέτος ξεκινάμε έγκαιρα. Υπογράφουμε με τον ανάδοχο. 

Πάμε τώρα στο αν υπάρχει απαξίωση για τον τόπο. Όταν αναλάβαμε δεν άναβε μια λάμπα. Βάλαμε νέες λάμπες. Χρειάζονται εγκρίσεις, που δε μπορεί να παρέμβει ο δήμος.".

Ο Δήμαρχος Κω,  αναφέρθηκε γενικότερα σε έργα που έχουν γίνει στο Μαστιχάρι και έλυσαν προβλήματα ετών και δήλωσε πως σίγουρα δεν είναι όλα ιδανικά και γίνονται λάθη,  αλλά όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά. 

Ακολούθησε η Νεκταρία Σκαλέρη, μέλος του συλλόγου,  η οποία δήλωσε: "Απαιτούμε την προσοχή σας, το ενδιαφέρον σας, το μεράκι σας."

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιμάχειας Νίκος Φραζής δήλωσε: "Μπορείτε να μπείτε στο διαύγεια να δείτε τα απαραίτητα έγγραφα, για τις αναθέσεις που αφορούν το Μαστιχάρι.  Χαίρομαι που είστε εδώ. Η αποκομιδή των φυκιων ήταν διπλάσια από τα προηγούμενα χρόνια. Να λέμε τα πράγματα με το νόμο τους. Όλοι μαζί ενωμένοι, μόνον έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί.".

Ο Παναγιώτης Αβρίθης,  θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια θέματα τα οποία όπως δήλωσε ίσως δεν τα γνωρίζουν οι συνδημότες μας. Ένα από αυτά είναι πως στο λιμάνι του Μαστιχαρίου,  το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα φύκια με το θαλασσινό νερό αλλά και πως κάποιοι που βρίσκονταν στη συγκέντρωση,  ρίχνουν τα αστικά απόβλητα στο σημείο και δυσχεραίνουν την κατάσταση. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ