Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς
Τοπικά
17/04/2024

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 59χρονο από τα Σκόπια, για 1.273 γραμμάρια κάνναβης που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του, στην Κω.

Η σύλληψη του 59χρονου αλλοδαπού έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί στις 23 Ιουλίου 2021, στην πόλη της Κω, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του ν. 2168/1993 «παράνομη οπλοκατοχή».

Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 59χρονου αλλοδαπού από τα ανωτέρω στελέχη, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

-δεκαπέντε (15) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους χιλίων διακοσίων εβδομήντα τριών γραμμαρίων (1.273gr), επιμελώς κρυμμένες εντός της οικίας,

-δύο (02) ζυγαριές ακριβείας,

-τρεις (03) φορητοί υπολογιστές,

-δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

-τέσσερις (04) κάρτες sim και

-μία συσκευή GPS.

Επιπροσθέτως κατά την έρευνα στο Ι.Χ.Ε. όχημα του ανωτέρω αλλοδαπού βρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με μήκος λεπίδας 11,5 εκατοστών.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενήργησε την προανάκριση, στάλθηκε η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, σε βάρος του αλλοδαπού από τα Σκόπια ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς και κατοχής αυτών από δράστη μη τοξικομανή και παράνομη κατοχή όπλου (οπλοκατοχή).

Η δίκη έγινε την περασμένη Παρασκευή 12 Απριλίου (μετά από διακοπή από τις 10 του μήνα) και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, αν και δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του ο κατηγορούμενος, τον δίκασε ωσεί παρών και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

rodiaki.gr