Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 43χρονος Αιγύπτιος που κατηγορείται για κατασκοπεία, μετά από διχογνωμία Ανακριτή και Εισαγγελέως
Τοπικά
22/04/2021

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 43χρονος Αιγύπτιος που κατηγορείται για κατασκοπεία κατ' εξακολούθηση  και για πλαστογραφεία.

Υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέως για το αν θα έπρεπε να γίνει προσωρινή κράτηση (προφυλακιστέος) ή κατ’ οίκον περιορισμός για αυτό και η υπόθεση θα κριθεί στο  δικαστικό συμβούλιο  το οποίο είναι αρμόδιο να αποφανθεί για το αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι . Μέχρι τότε ο 43 χρόνος  θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και στέρηση εξόδου από τη χωρά. 

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται  είναι  τρία, ένα για  κακούργημα με  κατ’  εξακολούθηση κατασκοπεία και δυο πλημμελήματα για διευκόλυνση παραμονής  πολιτών  τρίτης χώρας και η πλαστογραφία εγγράφων .Το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του κατηγορούμενου, αφορά σε  φωτογραφίες και βίντεο μικρής διάρκειας. Στη δικογραφία  εξετάζεται  υλικό που υπάρχει μόνο στο κινητό του.

Ο 43χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της  διακίνησης του συγκεκριμένου υλικού προς τρίτους.  Τα στοιχεία στάλθηκαν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Οι φωτογραφίες είναι γενικές, απεικονίζουν ότι βλέπει  ο καθένας από εμάς,  τόνισε ο κ.Δρόσος. Ερωτηθείς γιατί βρέθηκε στο σημείο,  ο κατηγορούμενος το  δικαιολόγησε  πως ήταν στο  σημείο,  για λόγους εργασίας. Το άρθρο 148  με το οποίο παραπέμπεται ο 43χρονος,  έχει προϋποθέσεις και δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας τόνισε ο κ. Δρόσος.  Το Δικαστικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εντός της επόμενης εβδομάδας όπως και η απόφαση.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ