Κώστας Καρανάσιος-Ξεναγός: Εξαιρετικά ελλιπής η οικονομική στήριξη του κλάδου μας και ανεφάρμοστα στη πράξη τα πρωτόκολλα των ξεναγήσεων
Τοπικά
20/05/2021
Μπορεί ο τουρισμός να έχει ξεκινήσει όμως ένας από τους βασικούς πυλώνες που στηρίζουν τον τουρισμό, οι επαγγελματίες ξεναγοί, έχουν ξεχαστεί από την πολιτεία και δεν έχουν στηριχτεί  σχεδόν καθόλου όλους αυτούς τους μήνες.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στο Kos TV ο διπλωματούχος ξεναγός και μέλος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Καρανάσιος. Ο ίδιος περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης των ξεναγών που δεν έχουν στηριχθεί σαν κλάδος όσο θα έπρεπε  από την πολιτεία ακόμα. Μίλησε δε ακόμα και για το θέμα των παράνομων ξεναγών και την ζημιά που κάνουν στην μεταφορά της σωστής ενημέρωσης στους επισκέπτες μας, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος και για την προσεχή τουριστική σεζόν μιας και τα περσινά υγειονομικά πρωτόκολλα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για την απρόσκοπτη άσκηση των επαγγελματικών ξεναγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 
Ρεπορτάζ