Στον αέρα 700 εργαζόμενοι του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη
Τοπικά
10/07/2021

Την απόφασή της να μη λειτουργήσει για τη σεζόν 2021 ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου Κυπριώτη στην Κω κατά τη σημερινή τριμερή συνάντηση στο ΣΕΠΕ, αφήνοντας ξεκρέμαστους περίπου 700 εργαζόμενους και αποφεύγοντας να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντί τους.

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν είναι μοναδική. Είναι όμως κραυγαλέα για το νησί», τονίζουν το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω. Σημειώνουν: «Όσο και αν έχει αβανταδόρο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που χτίστηκε από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ισχύουν ακόμα συμβατικές εργοδοτικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, τις οποίες θα φροντίσουμε να μην τις αποφύγει. 

Το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω καλεί τους εργαζόμενους στον Κυπριώτη, όσο και τους εργαζόμενους σε άλλα ξενοδοχεία και επισιτισμό σε ξεσηκωμό για να γίνουν άμεσα πράξη τα δίκαια αιτήματα για: Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και εξασφάλιση εισοδήματος και ασφάλισης.

Επειδή ο κλάδος του Τουρισμού δεν είναι μόνο επιχειρήσεις - όμιλοι και μεγαθήρια, αλλά κυρίως εργαζόμενοι που χωρίς αυτούς όλα αυτά είναι κουφάρια που δεν βγάζουν κέρδη.

Χρειάζεται σήμερα ανυποχώρητος αγώνας για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας μετατρέψει σε επαίτες για ένα πιάτο φαΐ. Να αποκαλύψουμε τα τεράστια ψέματα της κυβέρνησης και των ομοϊδεατών της, για "προστασία, πρόοδο και ανάπτυξη". Να σταματήσει να μπουκώνει με εκατομμύρια τους μεγαλοξενοδόχους στο όνομα της ανάπτυξης και να πάρει μέτρα ώστε κανένας ξενοδοχοϋπάλληλος άνεργος να μη μείνει απροστάτευτος».