Έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων για την ΄΄κατακρεούργηση΄΄ του πολυχώρου ΄΄Ε.Παλληκαρίδη΄΄ σε αίθουσες διδασκαλίας του 3ου Γυμνασίου
Τοπικά
07/08/2021

 Έντονες είναι οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων για την "κατακρεούργηση"  του πολυχώρου¨Ε.Παλληκαρίδη" σε αίθουσες διδασκαλίας του 3ου Γυμνασίου. Μιας αίθουσας που δημιούργησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με χρήματα από εκδηλώσεις και προσφορές συμπολιτών μας.

Σήμερα το πρωί έξω από το 1ο Γυμνάσιο, μαζεύτηκαν η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κω, Δέσποινα Τουρτουλή με τα μέλη του ΔΣ, με τον πρώην διευθυντή του γυμνασίου τον Δημήτρη Βλάχο , τον πρόεδρο της Β΄ΕΛΜΕ Δωδ/σου Στέλιο Κριαρά, καθηγητές και  μαθητές και έκαναν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Όλοι είναι θετικοί στο να γίνει 3ο Γυμνάσιο γιατί αποτελεί ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, όχι όμως με το να καταστρέψουν μια αίθουσα εκδηλώσεων που εξυπηρετεί εκδηλώσεις, μαθήματα project, προβολές, αίθουσα συνεδριάσεων και αποτελεί μία όαση πολιτισμού, για να γίνει αίθουσες διδασκαλίας, στοιβάζοντας ουσιαστικά  τους μαθητές σε αίθουσες που δεν είναι ασφαλής και δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Η πρόεδρος του συλλόγου κι οι εκπρόσωποι των καθηγητών, καταγγέλλουν το γεγονός πως δεν ρωτήθηκαν για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες έγιναν όπως οι ίδιοι επισημαίνουν με απόφαση δημάρχου. Οι προτάσεις τους αφορούν, σε στέγαση του 3ου Γυμνασίου, στον χώρο των πρώην γραφείων "ΖΕΥΣ" επί της Εθνικής Αντίστασεως, οι οποίοι θεωρούνται σύγχρονοι χώροι με οικόπεδο στο πίσω μέρος για αυλισμό, την ενοικίαση άλλου χώρου ή  προκάτ αίθουσες ,μέχρι να γίνει το νέο 3ο Γυμνάσιο.

Ο κ.Κριαράς έθιξε επίσης το ζήτημα της έλλειψης σχολικών συγκροτημάτων στο νησί μας

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 3ο Γυμνάσιο, έχουν εγγραφεί 80 μαθητές, ενώ στο 1ο Γυμνάσιο πάνω από 580 μαθητές...

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ