Live: H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω 12/08/2021
Τοπικά
12/08/2021

Συνεχίζεται η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία διεκόπη χθες βράδυ. 

                                                                        Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

3)    Λήψη απόφασης για την δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα στο ΝΠΔΔ “Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κω” ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Κω με Κ.Μ. 497Α Γαιών           Πυλίου εμβαδού 23.790 τ.μ. και Κ.Μ. 503Β Γαιών Πυλίου εμβαδού 10.810 τμ για ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κω. (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Νικηταράς           Θεοδόσιος).

Ο εισηγητής του θέματος,  ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς,  έκανε μια ιστορική αναδρομή στην υπόθεση. Το 2019 ο δήμος με βάσει την μελέτη σκοπιμότητας και προσομοιώνοντας με το νοσοκομείο Λευκάδας, άρα έχοντας στοιχεία της υπόθεσης,  οι μελετητές της ΚτΥπ  διαπίστωσαν, πως δίπλα το οικόπεδο , ιδιοκτησίας του δήμου είναι 6 στρεμ. μεγαλύτερο. .Σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και την ΚτΥπ αποφασίσαμε να κάνουμε ανάκληση της προηγούμενης  απόφαση και λήψη της νέας απόφασης για να ισχυροποιήσουμε την πρόταση της ΔΥΠΕ στην κυβέρνηση για διεκδίκηση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Αυτό που ζητήθηκε από το υπουργείο υγείας,  είναι να παραχωρήσουμε στο νοσοκομείο τη συγκεκριμένη έκταση , βάζοντας την παράμετρο πως αν δεν αξιοποιηθεί τα επόμενα 5 χρόνια, τότε επιστρέφεται στο δήμο, σημείωσε ο κ.Νικηταράς στην εισήγηση του. Ο δήμαρχος επισήμανε την ιστορική αξία της απόφασης αυτής, που θα δώσει τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός νέου νοσοκομείου.  Επίσης ο δήμαρχος τόνισε πως παράλληλα,  κινούνται οι διαδικασίες,  το ρυμοτομικό , να περιλαμβάνει την παράμετρο της ανέγερσης τέτοιων εγκαταστάσεων . Συντεταγμένα  και ομονοώντας ας πάρουμε όλοι μαζί την ιστορική απόφαση τόνισε κλείνοντας την εισήγηση του  ο δήμαρχος Κω.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης στην  τοποθέτηση του επί του θέματος,  σημείωσε ότι όλοι θέλουμε να βάλουμε "πλάτη" για το νέο νοσοκομείο, εκτός του εισηγητή που επιμένει στην πρόταση του.  Ο Νικηταράς έχει πολιτική αδυναμία κι έχει λάθος σχεδιασμό, ενώ χαρακτήρισε ως  "φαρσοκωμωδία" το Μεταπτυχιακό εξ' αποστάσεως και τόνισε πως δεν αξίζει στο δήμο  αυτό το σκηνικό εδώ και δυο χρόνια, αφού  εξελίσσεται το θέατρο παραλόγου σε όλα τα επίπεδα. Η θέση μας στο νοσοκομείο είναι ξεκάθαρη. Θα έπρεπε η πολιτεία δια μέσω του υπουργού υγείας που ήρθε στο νησί μας  να μιλήσει για το νέο νοσοκομείο, τουναντίον το έκανε γαργάρα. Εμείς δεν θα το ψηφίσουμε το θέμα και μην πείτε πως φταίμε εμείς για αυτό αφού χρειάζονται τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε την τοποθέτηση  του ο κ.Κυρίτσης

Η κ.Ρούφα επισήμανε πως δεν συμμετέχει σε «θεατρικές παραστάσεις» και τόνισε πως η δημοτική αρχή, αναίρεσε  τα όσα έλεγε όλο αυτό το διάστημα με τη χθεσινή απόφαση ανάκλησης της απόφασης. Δεν έπρεπε να υποσχεθείτε αυτή την «τράμπα» στα οικόπεδα γιατί θα χαθεί η χρηματοδότηση για το αθλητικό κέντρο σημείωσε η κ.Ρούφα.  Το ΔΣ  ψήφισε,  χωρίς να έχει γίνει το ρυμοτομικό, κάτι που εκθέτει όσους ψήφισαν την συγκεκριμένη απόφαση.  Η κ.Ρούφα τόνισε πως οι διαχείριση της δημοτικής αρχής στην υπόθεση  είναι πρόχειρες.  Εμείς απεμπολούμε το 1 εκατ. Ευρώ χωρίς να έχουμε την εγγύηση ενός υπουργού  για την αξιοποίηση της έκτασης, κινδυνεύοντας να χάσουμε και την αθλητική εγκατάσταση. Σε ότι αφορά στην πενταετία αξιοποίησης της παραχώρησης, η ίδια η νομοθεσία το προβλέπει κι όχι ο δήμος. Οι χειρισμοί σας είναι επικίνδυνοι. Δεν συναινούμε, έκλεισε την τοποθέτηση της η κ.Ρούφα

Είμαστε επιφυλακτικοί στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, στο να  γίνει νέο νοσοκομείο όπως και στην  παραχώρηση της έκτασης στο νοσοκομείο κι όχι στο υπουργείο υγείας σημείωσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία δήλωσε παρούσα και σε αυτό το θέμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μ.Χατζηκαλύμνιος επικρότησε τον πρόεδρο του ΔΣ που ανέφερε  το άρθρο 184 που αφορά στη δωρεά έκτασης για την προάσπιση των δημοτικών συμφερόντων και ανέφερε τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση της έκτασης στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι λόγοι αφορούν στο ότι η  έκταση είναι ήδη ενοικιασμένη με συμβόλαιο  σε ιδιώτη και δεν μπορεί να παραχωρηθεί, όπως και στο ότι υπάρχει έλλειψη νομικής εισήγησης .

Είναι λυπηρό που η αντιπολίτευση λειτουργεί ανεύθυνα για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα και στέκεται  σε προσωπικές μομφές, επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χόνδρος,  τονίζοντας πως η δημοτική αρχή ρεαλιστικά διεκδικεί το νέο νοσοκομείο.  Η Ισχυρή Κως είναι η μόνη παράταξη που διεκδικεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο.  Τα 2/3 θέλει ο νόμος. Αν δεν μπορεί η αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος της απλά λυπάμαι , σημείωσε στην τοποθέτηση του ο κ.Χόνδρος

Διεκδικούμε  το αυτονόητο., ανέφερε στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Π.Αβρίθης Διεκδικούμε και τα δύο, ενώ η αντιπολίτευση μας γυρνά πίσω στην πρόταση του Σελβερίου για να καθυστερήσουν την υπόθεση. Η κεντρική διοίκηση επιθυμεί το νέο νοσοκομείο και το έχει δείξει.  Εκτιμούμε πως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό  και αλλάζουμε την προτεραιότητα. Λυπάμαι για τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης. «Πετάμε την μπάλα, λέμε οτιδήποτε άλλο αρκεί να είμαστε αρνητές» Αυτό κάνει η αντιπολίτευση.

Η δημιουργία του νέου νοσοκομείου είναι επιβεβλημένη τόνισε στην τοποθέτηση της η κ.Διονυσία Τελλή. Γίνεται αντιληπτό πως επιβάλλεται η δρομολόγηση των διαδικασιών . Το νοσοκομείο δεν είναι πολιτική εξαγγελία είναι αναγκαιότητα και πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου.

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη τονίζει πως αντί να πάρουμε ομόφωνα την απόφαση , βρίσκουμε προφάσεις  και πρέπει  η αντιπολίτευση να πει ξεκάθαρα στον κόσμο τις προθέσεις της και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου τόνισε  πως τα σχόλια που ακούγονται στη συνεδρίαση  είναι πολύ χαμηλά σε επίπεδο και δεν τιμούν κανέναν, ενώ εξηύρε την καλή   συνεργασία με τα υπουργεία  τουναντίον με αυτή στο δημοτικό συμβούλιο και επεσήμαινε πως υπάρχει αγωνία της κοινωνίας και θεωρώ αδιανόητο να παρατήσω αυτή τη «μάχη»

Βάσω Πη κανένας δεν έχει αντίρρηση για νέο νοσοκομείο, τα προβλήματα είναι αλλού, είναι στη στελέχωση του νοσοκομείου, είναι στην καθημερινότητα.  Η δημοτική αρχή παραμελεί τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Καλούδης ,  προέτρεψε το σώμα να λάβουν ομόφωνη απόφαση για τέτοια θέματα πρέπει να πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το νοσοκομείο

Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς  στη δευτερολογία του τόνισε πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σ ότι αφορά στις δηλώσεις τις κ.Ρούφα,  ο δήμαρχος τόνισε πως δεν θα χαθεί καμία χρηματοδότηση αθλητικού κέντρου. Σε ότι αφορά στη δήλωση του Χταζηκαλύμνιου για τον μισθωτή  της έκτασης , ο δήμαρχος τόνισε πως ψεύδεται  η αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα στη μεταβίβαση της έκτασης. Πρέπει να γίνει αρχή . Υπάρχουν 2 δρόμοι. Ο δρόμος της ευθύνης και ο δρόμος της οπισθοχώρησης.  Προέτρεψε την αντιπολίτευση να μην είναι μικρόψυχη . Άγχος και δράματα δεν έχει η δημοτική αρχή. Μέχρι τέλος της θητείας της, η δημοτική αρχή θα μάχεται και θα διεκδικεί για το συμφέρον του Κωακού λαού, για το νέο νοσοκομείο και την ενίσχυση του υφιστάμενου. . Αυτοί που πρέπει να απολογηθεί στην κοινωνία είναι η αντιπολίτευση τόνισε ο δήμαρχος Κω που έχει επιλέξει το δρόμο της άρνησης και της μικροψυχίας.

Ο Γιώργος Κυρίτσης ανέφερε πως το πικρό ποτήρι του νοσοκομείου και του αθλητικού κέντρου  θα το πιει ο ίδιος,  ο δήμαρχος, ενώ προκάλεσε με χαρακτηρισμούς (φθαρμένο και διεφθαρμένο)   τον δήμαρχο Κω.

Ο δήμαρχος Κω,  προκάλεσε τον Γ.Κυρίτση  να απαντήσει  το που βρέθηκαν τα χρήματα που κλάπηκαν από το σπίτι του κι ότι κακώς ο λαός έμαθε  την είδηση  από Αθηναϊκά ΜΜΕ, ενώ τόνισε πως δεν δέχεται χαρακτηρισμούς  που θίγουν την υπόληψη του και θα κινηθεί αναλόγως.

Η Ι.Ρούφα  τόνισε πως εχθρός του δημάρχου είναι ο ίδιος ο εαυτός του, ενώ σημείωσε πως η δημοτική αρχή, δεν  έχει την αριθμητική πλειοψηφία και ζήτησε την ανάκληση της υπόθεσης  αφού το ρυμοτομικό θα καθυστερήσει 5 χρόνια τουλάχιστον  και θα αλλάξει ακόμα κι η κυβέρνηση.  Η κ. Ρούφα τόνισε πως υπάρχει περιθώριο να μη χαθεί η ευκαιρία και ζήτησε να ακυρωθεί η ανάκληση της απόφασης

Η Κική Μακρή επεσήμανε  ότι εμμένει στην πρόταση της  κι  είναι επιφυλακτική με την  πρόθεση της δημοτικής αρχής  για το  νέο νοσοκομείο όπως και στην  παραχώρηση της έκτασης,  στο νοσοκομείο κι όχι στο υπουργείο υγείας.

Ο Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος τόνισε πως  τα στελέχη της δημοτικής αρχής αυτοεξευτελίζονται ενώ  οι τακτικές τους είναι αήθεις και ξεκίνησε  ήδη η ανάκληση των αποφάσεων και δεν παράγεται έργο στο  νησί μας  σημείωσε στην δευτερολογία του ο κ.Χατζηκαλύμνιος.

Κατώτεροι των περιστάσεων , για αυτό και δεν έκαναν τίποτα τα 9 χρόνια εξουσίας που είχαν, τόνισε ο κ.Αβρίθης ο οποίος κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτηση του,  δήλωσε  πως η Δύναμη Αλλαγής   είναι αυτή που ζει ένα δράμα και τους συλλυπήθηκε . 

Το θέμα έλαβε 15 ναι, άρα δεν επετεύχθησαν  τα 2/3 του ΔΣ  και  δεν πέρασε το θέμα

 

4) Λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση παραχώρησης κατά χρήση χωρίς αντάλλαγμα, στο Δήμο Κω, των Τ.Δ. 601 & 602 στην περιοχή “Λινοπότη” για κοινωφελείς λειτουργίες, σύμφωνα με το άρθρο 6 ΤΟΥ Π.Δ. 59/2018 (ΦΕΚ 114Α /29-06-2018)». (Εγκαταστάσεις άθλησης, δημιουργία ζωνών πρασίνου και γενικά για την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωφελών σκοπών) (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Νικηταράς Θεοδόσιος).

 Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μελέτη σκοπιμότητας στην οποία ανέφερε  πως υπήρχαν στοιχεία για τις  2 εκτάσεις 601 και  602 ,πάνω στα οποία η ΚτΥπ  σημείωσε  πως δεν επαρκούσε η συγκεκριμένη έκταση και ζήτησε ένα απλό πράγμα. Να χρησιμοποιηθεί το διπλανό οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου. Ζήτησαν να αποφασιστεί ότι ο  χώρος που προοριζόταν για το κλειστό γυμναστήριο να γίνει το νέο νοσοκομείο και αντίστοιχα ο χώρος που προοριζόταν για το νέο νοσοκομείο να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί το κλειστό γυμναστήριο, κάτι που ο ίδιος ο υπουργός αποδέχτηκε και στάλθηκε σχετική επιστολή από το δήμο, ενώ στις 8/6 ο υπουργός έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης της έκτασης για κοινωφελή σκοπό. Ο δήμος δεν κάνει πίσω, «τρέχει» τα δύο έργα (κλειστό γυμναστήριο και νέο νοσοκομείο)  και θα προχωρήσει το στόχο της Κωακής κοινωνίας τόνισε ο δήμαρχος  Κω, στην εισήγηση του.

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής,  ο δημοτικός σύμβουλος  Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος  τόνισε πως  οι εισηγήσεις  στα 4 θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι copy paste. Σε ότι αφορά  στην έκταση του «στίβου μάχης» μακάρι να επέλθει στο δήμο. Την έκταση τη συνδέεται με την χωροθέτηση  του κλειστού γυμναστηρίου  και δεν συμφωνούμε σε αυτό. Δηλώνουμε παρών

Δεν είναι σαφή τα στοιχεία που δίνονται τόνισε η επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση με αφορμή την εισήγηση του θέματος.  Από τον Φεβρουάριο του 2020 δεν είχε προβλεφθεί η παραχώρηση της έκτασης.  Η κ Ρούφα  επισήμανε για την ιστορία του θέματος, πως ζητήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Επίσης η  κ.Ρούφα ζήτησε για άλλη μια φορά από τον δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφαση του ενώ τόνισε πως  στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ζήτημα  ανταλλαγής εκτάσεων  με το υπουργείο.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε τη μεγάλη σημασία για τη νεολαία  η χρήση και η ανάγκη αθλητικών χώρων όπως αυτό στο Λινοπότη και θα κρατήσει την ίδια στάση. Παρόντες.

Ο δήμαρχος κλείνοντας , επισήμανε στο προηγούμενο θέμα πως η σύμπραξη  δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα θα έχει να κάνει μόνο με την συμμετοχή τους σε κεφάλαιο με συγκεκριμένες δικλίδες και στη διαχείριση του που μπορεί να ωφέλιμο και δεν διαπραγματευόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα  του νοσοκομείου . 

ομοφωνα πέρασε το θέμα

Έγκριση Γ’ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων Δήμου Κω Οικονομικού Έτους 2021. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Χρυσόπουλος Αλέξανδρος).

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αλεξ.Χρυσόπουλος αναφέρθηκε  στην εικόνα του ταμείου  η οποία αφορά, στα τακτικά έσοδα  που είναι 4 εκατ. 62.13 χιλ., το σύνολο των εισπραχθέντων  10 εκατ.. Τα έξοδα  είναι κυρίως η μισθοδοσία, όπου πληρώθηκε 3 εκ. 700 χιλ.. Οι επενδύσεις ή αλλιώς έργα έιναι στα 10 εκατ. 802 χιλ.

Ο δημοτικό σύμβουλος Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος  από  τη Δύναμη Αλλαγής , αναφέρθηκε σε 3 νούμερα που αποτυπώνουν  τον τρόπο που υλοποιείτε το τεχνικό πρόγραμμα.Τα διαθέσιμα   παρά την  κρίση ,  είναι ψηλά κι αυτό δείχνει ότι δεν μπορείτε να τα δαπανήσετε σε έργα. Η υλοποίηση των έργων στο 4,43 . Είναι πολύ μικρός ο αριθμός υλοποίησης έργων.Οι υποχρεώσεις σε τρίτους είναι μεγάλες. Στο 1 εκ. 707 χιλ. Κάτι δεν πάει καλά τόνισε ο κ.Χατζηκαλύμνιος . Έχετε αδυναμία παραγωγής μετρήσιμου αποτελέσματος  επεσήμανε ο κ.Χατζηκαλύμνιος στην τοποθέτηση του, εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής. Καταψηφίζεται

 Η κ.Ρούφα τόνισε πως οι μηχανές του δήμου είναι στάσιμες, αυτή είναι η εικόνα του ταμείου του δήμου. Ο δήμος εισπράττει  αλλά δεν επενδύει και ι σχέσεις με το προσωπικό δεν είναι καλές τόνισε η κ.Ρούφα. Δεν δικαιολογείται δημοτική αρχή στα δυο χρόνια λειτουργίας της να δείχνει αυτή την εικόνα ενώ επεσήμανε την ανυπαρξία έργων στη ΔΕ Ηρακλειδών. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Δαυίδ Γερασκλής σημείωσε πως υπάρχει πολιτικός ναρκισσισμός  στη δημοτική αρχή και τόνισε την μικρή απορρόφηση έργων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Κιάρης αναφέρθηκε  στα μεγάλα ταμεία του δήμου που δείχνουν πως δεν γίνονται έργα, ενώ για το ίδιο θέμα η νυν δημοτική αρχή είχε κατηγορήσει την πρώην  για  το ίδιο πράγμα . Αναφέρθηκε επίσης στις  πληρωμές του δήμου προς τρίτους ότι  είναι μεγάλες.

 Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Χρυσόπουλος κλείνοντας είπε πως τα νούμερα δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια . Τα δημοπρατημένα έργα που θα πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου αφορούν το γήπεδο  Ανταγόρας,  ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμοί, αναπλάσεις διαμόρφωση πεζοδρομίων, συντηρήσεις σχολείων, διανοίξεις έργων, ανάπλαση σε Τιγκάκι, αποκατάσταση παραλίας σε Καρδάμαινα, ανακατασκευή Φιλίνος . όταν πληρωθούν αυτά τα έργα θα αλλάξουν οι δείκτες επισήμανε ο κ.Χρυσόπουλο με τα έργα που θα γίνουν. Σε ότι αφορά στον πολιτικό ναρκισσισμό ,  που ειπώθηκε, ο κ.Χρυσόπουλος σημείωσε πως η ειρωνεία  μέσα στη συνεδρίαση δεν είναι σωστή.

Κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα

Έγκριση Γ’ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων Δήμου Κω Οικονομικού Έτους 2021. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Χρυσόπουλος Αλέξανδρος).

Πρέπει να γίνουν  κάποιες προσθήκες σημείωσε ο κ. Χρυσόπουλος . Αφορούν στην προσθήκη εσόδων στο τέλος παρεπιδημούνταν, για έργα  στην αγορά κουφωμάτων σε χώρους εκπαίδευσης 25 χιλ., αγορά κτηρίου για στέγαση του ΕΕΕΕΚ 30 χιλ. και αγορά αιθουσών για σχολεία 168 χιλ. κ.α

Ο Μανόλης Ζερβός εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής ρώτησε αν πληρώθηκε η οφειλή ενοικιασμένου από το ΒΑΚΟΥΦ ακινήτου , αν έγινε έξωση από ακίνητο του ΒΑΚΟΥΦ και το  τι γίνεται με την αγορά στέγασης του ΕΕΕΕΚ

Ο κ. Χρυσόπουλος απάντησε πως θα αγοραστεί κτήριο για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ

Ο Μιχ. Χατζηκαλύμνιος τόνισε πως διαφαίνεται ένα νέο τεχνικό έργο με τα όσα είπε ο κ.Χρυσόπουλος και απαιτείται πολύς χρόνος συζήτησης για το κάθε έργο ξεχωριστά και πως πρέπει να σταματήσει η δημοτική αρχή να γελοιοποιεί το νομικό πρόσωπο του δήμου.

Η Ι.Ρούφα  τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα κατανόησης και στα στελέχη της δημοτικής αρχής και επισήμανε πως υπάρχει πολιτικός αυτισμός και κανένας σχεδιασμός. Σε ότι αφορά στην ΚΟΑΝ τόνισε πως δεν έχει νομότυπο της απόφασης . Ψηφίζουμε όχι στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Ο κ. Μ. Μήτρου αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσε  ο κ.Ζερβός τονίζοντας πως δεν έγινε καμία έξωση σε κανένα κτήριο, ενώ κατήγγειλε τακτικές παράνομων πληρωμών  σχολικών εγκαταστάσεων από την προηγούμενη δημοτική αρχή.  Σε ότι αφορά στο ΕΕΕΕΕΚ, Ο Κ.Μήτρου τόνισε πως 5 χρόνια δεν έγινε κάτι κτηριακό και η νυν δημοτική αρχή βρίσκει μόνιμη λύση για ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ απάντησε στην κ.Ρούφα πως υπάρχει νομότυπο την ΚΟΑΝ

Ο κ.Ζερβός  απάντησε στον κ.Μήτρου πως απευθύνθηκε στον κ.Χρυσόπουλο λόγω του οικονομικού ζητήματος , ενώ τόνισε πως δεν πήρε απαντήσεις για συγκεκριμένα ενοίκια, τα οποία απάντησε ο κ.Μήτρου πως θα δοθούν όλα τα ενοίκια.  

Η κ.Ρούφα τόνισε πως οφείλουμε να είμαστε μετριοπαθής όταν υπάρχουν θέματα που αφορούν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο δήμαρχος με παρέμβαση του διεκρίνισε ότι με το σύλλογο Γονέων στο ΕΕΕΕΚ συναντήθηκε 4 φορές και βρίσκεται σε πεικοινωνία και συνεργασία μαζί τους.

Ο κ. Χρυσόπουλος κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ΚΟΑΝ ότι οι προγραμματικές συμβάσεις είναι νόμιμες, σε όλες τις προσθήκες κωδικών για συμβάσεις που αφορούν σε σχολεία και για την εκπόνηση μελετών που αφορά στην κυκλοφριακή αγωγή.   

Κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα

Αποδοχή παραίτησης μελών από το Δ/Σ του Δ.Η.Ρ.Α.Σ. και ορισμός νέων μελών. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ/Σ ΔΗΡΑΣ Δήμου Κω Δημοτικός Σύμβουλος κος Χατζηχριστοφής Παναγιώτης).

Την αποδοχή  παραίτησης μελών από το Δ/Σ του Δ.Η.Ρ.Α.Σ. και ορισμός νέων μελών εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΡΑΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής και αφορά στη δική του παραίτηση ως πρόεδρος και του αντιπροέδρου Πέτρου Πετρή. Ο κ. Χατζηχριστοφής, διάβασε τις δυο παραιτήσεις στο σώμα . Στη θέση του  κ.Πετρή  προτείνεται ο κ. Μάνος Μήτρου και ο Π.Χατζηχριστοφής μένει ως μέλος.

Η κ.Ρούφα επισήμανε  πως ο κ. Χατζηχριστοφής  ήταν πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ άμισθη  και δεν  δεχόμαστε την παραίτηση του  σημείωσε η κ.Ρούφα  η οποία αναφέρθηκε στην μη υλοποίηση πρότασης του Οράματος για επιστροφή όλων των εργαζόμενων στις θέσεις εργασίας τους.

Η κ. Βλάχου ως εργαζόμενη και αιρετή επισήμανε πως η καρέκλα του ΔΗΡΑΣ είναι ηλεκτρική και ο κ.Χατζηχριστοφής τακτοποίησε όλες τις υποχρεώσεις από το παρελθόν και έφερε την κανονικότητα στο μέσο, ενώ  ευχήθηκε στον κ.Μήτρου να υλοποιήσει το καλύτερο για το μέσο.  

Ομόφωνα πέρασε το θέμα

Αποδοχή παραίτησης μέλους του Δ/Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. – Ορισμός νέου μέλους. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ/Σ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δήμου Κω Δημοτικός Σύμβουλος κος Ζαχαρός Κωνσταντίνος).

Ο κ. Ζαχαρός διάβασε την παραίτηση του κ.Μάνου Μήτρου από τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ και προτάθηκε στη θέση του η κ.Στανατία Κανταρζή, ενώ ο κ.Ζαχαρός πρότεινε να μπει σε επόμενο ΔΣ  το θέμα της ενημέρωσης  του σχεδιασμού των προβλημάτων  στο τρίγωνο.

Επί του θέματος ο κ. Κιάρης σημείωσε πως  σε επίπεδο ενημέρωσης, η ΔΑ αποδέχεται την εισαγωγή του θέματος για συζήτηση.

Ευτελίζονται οι αρμοδιότητες των συναδέλφων με την κατανομή αρμοδιοτήτων τόνισε  η κ.Ρούφα

Κατά πλειοψηφία  πέρασε το θέμα 

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση ποσού ύψους 71.000,00 €, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Τ.Α. & Αναπτυξιακής Πολιτικής – Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής – Τμήμα Επιχορηγήσεων Τ.Α. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου Αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Δήμου Κω, κος Καμπουράκης Σταμάτιος).

Χρήσιμη και αναγκαία η έγκριση δράσεων πυροπροστασίας, τόνισε στην εισήγηση του  ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, σημειώνοντας πως όλα τα οικονοικά στοιχεία είναι στο φάκελο των αιρετών . Πρόταση η οποία πέρασε ομόφωνα.

 

Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 19/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, “περί μετεγκατάστασης του εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου από το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου, όπου στεγάζεται έως σήμερα, σε σχολικό κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Κω”. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κος Καλλούδης Ιωάννης).

 Ο κ.Μήτρου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετεγκατάστασης του εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου από το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου σε σχολείο της Κω.

Ο κ. Ζερβός σημείωσε πως την ανάκληση της απόφασης  δεν την ψηφίζει η Δύναμη Αλλαγής.

Η κ. Ρούφα τόνισε πως διαφωνεί με την πρόταση και δήλωσε θλιμμένη  με την απόφαση ενώ καταλογίζει ψέματα στον κ.Μήτρου  σε ότι αφορά στη συναίνεση του συλλόγου Γονέων      

Κατά πλειοψηφία

Λήψη απόφασης για τη μετεγκατάσταση του εσπερινού Γυμνασίου Πυλίου με Λυκειακές τάξεις Κω στη πόλη της Κω και πιο συγκεκριμένα στο 2ο Λύκειο Κω, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 7/2021 απόφαση του Δ/Σ της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. (Εισηγητής: Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δήμου Κω, Δημοτικός Σύμβουλος κος Μήτρου Εμμανουήλ)

 Ο κ.Μήτρου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετεγκατάστασης του εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου από το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου στο 2ο ΓΕΛ της Κω.

Ο κ. Ζερβός τόνισε πως η απόφαση στερείται σε δομές και δεν αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Από το 1ο Γυμνάσιο πήγε στο 2ο ΓΕΛ. Δεν είναι κατάλληλα σχολεία να στεγάσουν το εσπερινό τόνισε ο κ.Ζερβός ο οποίος πρότεινε το Γυμνάσιο Ζηπαρίου.

Η κ.Ρούφα δεν έκανε τοποθέτηση

Ο κ.Μήτρου έκλεισε την εισήγηση του λέγοντας πως το εσπερινό έχει ΔΥΕΠ κι αυτό έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι εγγραφές έχουν αυξηθεί τόνισε ο κ. Μήτρου , ενώ σε ότι αφορά στη μεταφορά του σχολείου ο κ.Μήτρου επισήμανε πως  αυτό  έγινε γιατί ακούστηκε η γνώμη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κατά πλειοψηφία το θέμα

 Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμολογιακή πολιτική έτους 2021 ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Νικηταράς Θεοδόσιος).

Για την τιμολογιακή πολιτική του 2021 του ΦΟΔΣΑ ενημέρωσε ο δήμαρχος Κω λέγοντας πως η τιμή ορίστηκε στα 40 ευρώ

 

Ρεπορτάζ