Στις 13-15 Μαϊου 2022 τελικά η τουριστική έκθεση ''World Tourism Expo'' στην Αθήνα
Τουρισμός
03/03/2022

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει η World Tourism Expo από τους buyers του εξωτερικού. Δεκάδες επαγγελματίες του τουρισμού από σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών έχουν εκδηλώσει τη διάθεσή τους να παρευρεθούν στη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Επίσης δυναμική παρουσία θα έχουν στην έκθεση οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας.

Ωστόσο οι δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία και η αναταραχή που έχουν επιφέρει στις διεθνείς αγορές και στον τουριστικό κλάδο, επιβάλουν την αλλαγή των ημερομηνιών που θα διεξαχθεί η έκθεση, με βασικό στόχο να είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα στο διεθνές σκηνικό και με την ελπίδα να έχουν πάψει οι εχθροπραξίες στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Η World Tourism Expo μεταφέρεται στις 13 με 15 Μαΐου, θέλοντας να δώσει το έναυσμα της σεζόν για το 2022, αλλά παράλληλα να δώσει και την ευκαιρία συμμετοχής στον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό επαγγελματιών. Η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία έπειτα από εκτενείς συνομιλίες που είχε η διοργανώτρια εταιρεία Mact Media Group με συνεργάτες της στο εξωτερικό και προχώρησε στο μεταφορά της WTE στις νέες ημερομηνίες. Την κατανόηση για την εξέλιξη έδειξαν και οι επιχειρήσεις και φορείς που έχουν ήδη κλείσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση. Η WTE θα αποτελέσει εξέχων γεγονός και για το εγχώριο ταξιδιωτικό κοινό ενόψει του καλοκαιριού.

Η World Tourism Expo έρχεται για να τονώσει την τουριστική αγορά σε όλες τις εκφάνσεις της διαθέτοντας Β2Β, αλλά και B2C χαρακτηριστικά. Η παρουσίαση σε μία έκθεση που αναμένεται να αποτελέσει θεσμό, προορισμών, θεματικών μορφών τουρισμού, ελληνικών προϊόντων, αλλά και τουριστικών αγορών του εξωτερικού θα δώσει ώθηση συνολικά στην αγορά «χωρίς να μένει κανείς πίσω», όπως μας παρότρυνε πρόσφατα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Στη WTE ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος. Όλοι συναντώνται στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 13 με 15 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η έκθεση στο iexpo στο Περιστέρι θα τονώσει το ενδιαφέρον για τον εισερχόμενο τουρισμό, αλλά και για τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος υπήρξε το σημείο «κλειδί» για πολλούς προορισμούς τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα στοχεύει να αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για ταξίδια εκτός συνόρων, το οποίο αφορά έντονα το κομμάτι των τουριστικών γραφείων που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διοργανώτρια εταιρεία στο τηλέφωνο 2110129575 και με email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..