32.000 αφίξεις ξένων επισκεπτών τον Απρίλιο στην Κω - 1.200 πτήσεις αναμένονται το Μάϊο στο ''Ιπποκράτης''
Τουρισμός
17/05/2022

Προσπάθειες αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Πειραιά προς Κω

32.000 αφίξεις ευρωπαίων τουριστών καταγράφηκαν τον Απρίλιο στην Κω με την πληρότητα των αεροσκαφών να κυμαίνεται στο 75% ενώ με 1.200 πτήσεις στο αεροδρόμιο ''Ιπποκράτης'' αναμένεται να κλείσει ο μήνας Μάϊος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδ/σου, Δημήτρη Σαράντη.

Ο κ.Σαράντης σε ζωντανή σύνδεση από το νησί μας την Κυριακή το πρωί, έδωσε στην εκπομπή ‘’MEGA Σ/Κ’’ με αριθμούς την εικόνα που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής, επισημαίνοντας ότι τα καταγεγραμμένα στοιχεία μιλούν για μια πολύ καλή χρονιάπαρόμοια με αυτήν του 2019.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που γίνονται ώστε η Κως να επιλέγεται πιο εύκολα από τους Έλληνες επισκέπτες, ο κ.Σαράντης υπογράμμισε ότι επιχειρείται η αύξηση των δρομολογίων των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κω.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Κω με τη γειτονική Αλικαρνασσό, η οποία επανεκκίνησε στις 2 Απριλίου, έπειτα από κενό δυο χρόνων. Ο ίδιος, ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα τα πλοία που θα εξυπηρετούν τη γραμμή θα φτάσουν τα οκτώ τα οποία θα διαχειρίζονται έξι εταιρείας. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ