Στην έκθεση WTM 2022 (World Travel Market) που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, από τις 7 μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου, θα μετάσχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα διαθέτει δύο booth (περίπτερα) στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Η WTM αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο. Τα νησιά μας και ειδικά η Ρόδος. δίνουν μεγάλο βάρος στην αγγλική αγορά καθώς αποτελεί την πρώτη δύναμη τα τελευταία χρόνια για το νησί.

Στη διοργάνωση όμως θα υπάρξουν και οι πρώτες ενδείξεις και για άλλες αγορές που επίσης ενδιαφέρουν τη Ρόδο, καθώς ειδικά την επόμενη χρονιά υπάρχει μεν ενδιαφέρον, αλλά επισκιάζεται από την ενεργειακή κρίση και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ΕΟΤ πρόκειται να συμμετάσχει με εθνικό περίπτερο στην έκθεση και η περιφέρεια θα διαθέσει το ποσό των 11.400 ευρώ για τη μίσθωση των δύο booth ( δηλ 5.700 ευρώ για κάθε ένα).

Όπως αναφέρει μάλιστα ο εθνικός οργανισμός σε ανακοίνωσή του, λόγω αλλαγής του σχεδιασμού του περιπτέρου του δεν θα υπάρχει δυνατότητα διάθεσης τραπεζιών συναντήσεων κατά το 2022. 

Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα χώρου για κάθε συνεκθέτη ξεχωριστά: ενοίκιο, κατασκευή, αποθηκευτικός χώρος, καθαρισμός, αναγραφή επωνυμίας σε κάθε περίπτερο, εγγραφή στον επίσημο κατάλογο εκθετών της έκθεσης. 

Αναφέρεται επίσης ότι το ύφος των περιπτέρων του Ε.Ο.Τ. είναι λιτό και για λόγους αισθητικής ομοιομορφίας και ταυτότητας δεν επιτρέπεται να ενσωματώνουν οι συνεκθέτες στους χώρους τους δικές τους κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.