Η Κως, στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου, την ITB Berlin 2023
Τουρισμός
07/03/2023

Η διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο άνοιξε σήμερα ξανά τις πύλες της για πρώτη φορά μετά το 2019 - λόγω της πανδημίας-   και πρόκειται για μια έκθεση  που αποτελεί βαρόμετρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, που θα πραγματοποιηθεί από 7-9 Μαρτίου,  στον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου και αναμένεται να συγκεντρώσει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου του κλάδου του τουρισμού.

Στην πρώτη μέρα της έκθεσης, η Κωακή αποστολή με επικεφαλής  τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, συνοδευόμενος απο την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σέβη Βλάχου  πραγματοποίησαν σειρά επαφών και συναντήσεων καθώς και κορυφαίες Β2Β συναντήσεις με σημαντικούς Tour Οperators αλλά και Travel Agents , όπως επίσης συνάντηση με τον ΓΓ του ΕΟΤ κ.Φραγκάκη, ο οποίος μίλησε kostv και επισήμανε τα θετικά μηνύματα για τη χώρα μας αλλά για την Κω, από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά .

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, επισήμανε πως «η καρδιά του τουρισμού χτυπάει στο Βερολίνο αλλά η δικιά μας χτυπάει στα θύματα των  Τεμπών , αλλά και στη σημερινή επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου» . Ο δήμαρχος τόνισε πως η Κως έχει ξεκινήσει δυναμικά τις συναντήσεις  και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται, δείχνουν μια ανοδική πορεία, ενώ  τόνισε πως οι βραβεύσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο,  από το δήμο της Κω στο διεθνές επιχειρείν, γίνονται  για πρώτη φορά .

Επίσης ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κω και ξενοδόχος  Κώστας Σουρασής, ο οποίος συμμετέχει στην Κωακή αποστολή, επισήμανε πως οι συναντήσεις με τους τουριστικούς παράγοντες  είναι πολλές  και τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, με αυξήσεις θέσεων και πτήσεων για το νησί μας. 

Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες της πορείας του τουριστικού  κλάδου . Μια έκθεση που αποτυπώνει την τουριστική σεζόν, τονίζει η αντιδήμαρχος τουρισμού Σέβη Βλάχου , η οποία επισημαίνει πως η Κωακή αποστολή έχει  προγραμματισμένες συναντήσεις και βραβεύσεις με εκπροσώπους του τουρισμού, σε συνεργασία με φορείς της Κω, την Ένωση Ξενοδόχων Κω, παρουσία της προέδρου κ.Ντίνας Σβύνου και του αντιπροέδρου κ. Μηνά Χατζημιχαήλ καθώς και του προέδρου του σωματείου επαγγελματιών παραγωγών κ.Αντώνη Χατζημιχαήλ.   

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ