Le Monde: «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν τουρίστες αλλά όχι γιατροί»
Τουρισμός
12/07/2023

Η γαλλική εφημερίδα μεταφέρει τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές περιοχές της χώρας και τονίζει πως οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από μία σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών.

Τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και ασθενοφόρων σε αρκετά ελληνικά νησιά αναδεικνύει σε σημερινό δημοσίευμά της η «Le Monde».

Σε άρθρο της με τίτλο «Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν τουρίστες αλλά όχι γιατροί», η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Marina Rafenberg σκιαγραφεί την κατάσταση που επικρατεί στη νησιωτική Ελλάδα εν μέσω της τουριστικής σεζόν και μεταφέρει τις ανησυχίες μεταφέρει τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές περιοχές, αφού οι προηγούμενες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από μια σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών.

 
«Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών έχουν θορυβηθεί από τις ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου. Οι νοσοκομειακές υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εποχική -λόγω τουρισμού- αύξηση του πληθυσμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ και επισημαίνεται ότι «η τουριστική σεζόν φαίνεται πολλά υποσχόμενη για τη χώρα».

«Η άφιξη σχεδόν τριών εκατομμυρίων επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Αθήνας μόνο τον Ιούνιο (αύξηση 19,8% σε σχέση με το 2022) αποτελεί ευλογία για τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας (25% του ΑΕΠ). Ωστόσο, οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από μία σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν την μεγάλη έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, των οποίων ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο», σημειώνει η «Le Monde».