Γ. Χατζημάρκος: Στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023” της Google, η Ρόδος
Τουρισμός
12/12/2023

“Στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023″ της Google, η Ρόδος” όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο λογαριασμό του στα social media.

Η αναρτηση του Περιφερειάρχη:

Στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023” της Google, η Ρόδος
Ανάμεσα σε Amsterdam, Cork, Delhi, Sicily, La Rochelle, Marrakech, Sevile, Tel Aviv, Orlando, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ρόδος μας!
Στην αντίστοιχη λίστα με χώρες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα με τέσσερα νησιά της, εκ των οποίων τα τρία της Περιφέρειας μας, να έχουv συνεισφέρει καθοριστικά σε αυτό, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα.
Την σχετική είδηση μου έστειλε χθές ο επιστημονικός συνεργάτης μου σε θέματα Τουρισμού Γιάννης Φώτης και αυτό το αναφέρω διότι μαζί πήραμε την απόφαση να κάνουμε την στροφή απο τις εκθέσεις στο ψηφιακό περιβάλλον.
Τα τελευταία χρόνια, η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς, που εμείς βλέπαμε, παρακολουθούσαμε και μετρούσαμε συνεχώς. Οπως κάθε αλλαγή, έτσι και αυτή έπρεπε να υποστηριχθεί επίμονα και με υπομονή, γιατί καμία στροφή δεν οδηγεί αυτόματα στον τελικό προορισμό.
Κρατάμε αυτά τα αποτελέσματα και πρωτίστως οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να αγωνιστούμε σκληρά να τα διατηρήσουμε
ΥΓ: Στούς άσπονδους φίλους που θα σπεύσουν να αποδώσουν στις δασικές πυρκαγιές αυτό το αποτέλεσμα, εχω να κάνω δύο επισημάνσεις :
1. Γιατί σε αυτή την λίστα, αν έχουν δίκιο, δεν συμπεριλαμβάνεται και η Χαβάη ;
2. Σε κάθε κατάσταση, καλή ή κακή, υπάρχει διαχείριση!