Το ιστορικό ξενοδοχείο Titania Hotel στην Αθήνα αγόρασε ο όμιλος H Hotels Collection | Hatzilazarou Group
Τουρισμός
27/02/2024
 
Το ιστορικό ξενοδοχείο Titania Hotel στην Αθήνα αγόρασε ο όμιλος H Hotels Collection | Hatzilazarou Group

Την εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου Titania Hotel στην Αθήνα ανακοίνωσε η ροδίτικη ξενοδοχειακή αλυσίδα H Hotels Collection | Hatzilazarou Group. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας εκτός Ρόδου, όπου διαθέτει 7 ξενοδοχεία, με τελευταία προσθήκη το Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites, που εξαγόρασε πρόσφατα από την ίδια εταιρεία, την βρετανική «L + R Hotels».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι με αυτή την επένδυση, ο όμιλος συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, ακολουθώντας πιστά το όραμά του.

Ο όμιλος H Hotels Collection ξεκίνησε με το πρώτο του ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, το 1993, με 450 κλίνες και 200 εργαζόμενους. Σήμερα, μετά από 30 και πλέον χρόνια, διατηρεί περισσότερες από 8.000 κλίνες και απασχολεί πάνω από 1.700 εργαζόμενους, πάντα σταθερός στην αποστολή του να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, κάνοντας τις στιγμές των επισκεπτών να αξίζουν, “We make moments matter”, όπως υπογραμμίζει.

Η επέκταση στην Αθήνα, όπως αναφέρεται, ενισχύει τη δέσμευση του ομίλου για ανάπτυξη και παράλληλα παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Η ροδίτικη εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Η προηγούμενη εξαγορά του "Τιτάνια"- η ιστορία του

Το Τιτάνια πέρασε στα χέρια του βρετανικού επενδυτικού ομίλου «London And Regional Properties» και της θυγατρικής του εταιρείας «L + R Hotels» τον Ιούνιο του 2019. Το deal, κατά τις πληροφορίες, τότε, έκλεισε με ένα τίμημα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία υλοποίησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαινίσεων.

Η "London And Regional Properties" διαχειρίζονταν τότε κεφάλαια άνω των 9 δισ. στερλινών, έχοντας παρουσία στον ξενοδοχειακό τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ηπειρωτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, με ένα χαρτοφυλάκιο 17.000 δωματίων. 

Στη χώρα μας η εταιρεία έγινε γνωστή με την απόκτηση του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο, με τελικό τίμημα εξαγοράς το ποσό των €30.549.524, αφαιρουμένου του χρέους της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τις τράπεζες που ανέρχονταν στα €23.205.000, καθώς και με την αγορά έκτασης 100 στρεμμάτων στη Μύκονο, στο Καλό Λιβάδι, όπου σχεδιάζονταν η κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών.

Η London & Regional Properties, ήταν, επίσης, μια από τους τρεις υποψηφίους που πέρασαν στην τελική φάση για την επένδυση στο Ελληνικό.

Το ξενοδοχείο Τιτάνια διαθέτει 385 δωμάτια, με 754 κλίνες. Το καλοκαίρι του 2014, ο εκλιπών ιδιοκτήτης του Κωνσταντίνος Μαλάμος άφησε το 47% των μετοχών του ξενοδοχείου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με ρητό όρο  τα έσοδα από το ποσοστό αυτό του ξενοδοχείου να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών, καθώς και για μη ανάμιξη του ιδρύματος στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η πλειοψηφία των μετοχών και η Διοίκηση της εταιρείας παρέμεινε στην οικογένεια Μαλάμου.

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος κληροδότησε, επίσης, στις δύο ανιψιές που είχε από τη μεριά της αδελφής του, ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η βίλα-παλάτι στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.