Συνέντευξη τύπου υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη με τον επικεφαλής του Ομίλου TUI Sebastian Ebel για τη στρατηγική συμφωνία στήριξης του ελληνικού τουρισμού στο Robinson Κω 
Τουρισμός
30/06/2020

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε το υπουργείο Τουρισμού και ο Ομίλος TUI  με στόχο την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Robinson  Club Κω όπου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο επικεφαλής του Ομίλου TUI Sebastian Ebel υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού.  

Ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε πως  κοινός στόχος να φέρουμε το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρία στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε πως πέρσι ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες. Στόχος επίσης η συνδιαφήμιση, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρία θα συνεργαστεί η ΤUI. Υπάρχει σχεδιασμός για  κοινές δράσεις για  επέκταση της τουριστικής περιόδου ως κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς, ενώ  εντείνονται οι ενέργειες από πλευράς υπουργείου για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην χώρα μας.
Το υπουργείο Τουρισμού επίσης  δίνει έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του καταδυτικού τουρισμού για φέτος και τις επόμενες χρονιές.

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς και ότι δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον» ενώ σε δήλωση του CEO της TUI Sebastian Ebel τόνισε  «Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα».

Ερωτηθείς ο υπουργός για το αν ο Ιπποκρατικός Όρκος θα μπορούσε να προβληθεί από το υπουργείο στις διεθνείς τουριστικές αγορές απάντησε πως θα πρέπει να οργανωθεί από την τοπική κοινωνία ως οργάνωση και μετά να γίνει η ανάλογη προβολή από το υπουργείο. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ