Πέρασε απ’ την Καρδάμαινα ο Αστέρας Παστίδας
Αθλητισμός
11/03/2024

Σ’ ένα ματς με αποβολή, τέσσερα πέναλτι και εναλλαγές στο σκορ ο Αστέρας Παστίδας κατάφερε να επικρατήσει με 4-5 στην Καρδάμαινα της Δόξας για την 24η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και έφτασε έτσι τους 45 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ζερβός (2), Κουρζής και Μποϊλής τα γκολ για τους γηπεδούχους ενώ για τους νικητές σκόραραν οι Πρέτσι (2), Καρδούλιας (2) και αυτογκόλ ο Τάλλαρος.

Εικόνα

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης η Δόξα πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ζερβός έκανε την σέντρα σουτ απ’ τα δεξιά και ο Μποϊλής με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Αστέρας προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 17’ έφερε το ματς στα ίσια όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρδούλια ο Τάλλαρος άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1

Ο Αστέρας μετά την ισοφάριση πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 21’ απείλησε μετά την πάσα του Πεταυράκη και το πλασέ του Πρέτσι που πέρασε άουτ. Στο 23’ ο Πρέτσι απείλησε ξανά δοκιμάζοντας τα πόδια του με τον Δημητρίεβιτς να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Απ’ την εκτέλεση του κόρνερ ήρθε το 1-2 με τον Θεοχαρόπουλο να το εκτελεί και τον Πρέτσι στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 44’ με τον Ζερβό να εκτελεί το φάουλ και τον Κουμέντο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ότα στο 51’ ο Πρέτσι γύρισε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Καρδούλιας με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Στο 58’ ο Μποϊλής έκανε το σουτ μέσα απ’ την περιοχή με τον Κουμέντο να λέει όχι και στην εξέλιξη της φάσης η Δόξα κέρδισε πέναλτι. Ο Ζερβός έκανε την σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Συνεσίου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Τριχάκη και τον Τζουμαλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας.

Ο Ζερβός εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-3 για την ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα η Δόξα κέρδισε και νέο πέναλτι με τον Ζερβό σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα απ’ την Παστίδα προς τον Τζουμαλάκη, με τον Ζερβό και πάλι να ευστοχεί κάνοντας το 3-3 για την ομάδα του.

Στο 70’ ήταν η σειρά του Αστέρα Παστίδας να κερδίσει πέναλτι από τράβηγμα του Γιάννη Πη στον Μωϋσάκο με τον Πρέτσι να εκτελεί και τον Δημητρίεβιτς να αποκρούει αρχικά αλλά ο Πρέτσι ήταν αυτός που πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 3-4. Η Δόξα προσπάθησε να απειλήσει χωρίς όμως να καταφέρει και στο 79’ ο Πεταυράκης εκμεταλλεύτηκε το κακό κοντρόλ του Τάλλαρου και κέρδισε νέο πέναλτι για την ομάδα με τον Καρδούλια να κάνει το 3-5.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν το τελικό σκορ με τον πλασέ του Κουρζή να βρίσκει αρχικά στο δοκάρι και στην συνέχεια στο έδαφος τον Φραγκιαδάκη να δείχνει ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και να διαμορφώνεται έτσι το τελικό 4-5.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζουμαλάκης με βοηθούς τους Φραγκιαδάκη και Μαρίνο.

Ο κορυφαίος

Ο Σέγκνις Πρέτσι ήταν ο κορυφαίος του Αστέρα Παστίδας με δύο τέρματα και μια ασίστ αλλά και αρκετές κερδισμένες μονομαχίες. Από κοντά σε απόδοση και ο Καρδούλιας. 

Στο ύψος του

Ο Μάκης Ζερβός σημείωσε άλλα δύο γκολ στην μάχη για τον πρώτο σκόρερ ενώ απ’ τα πόδια του ξεκίνησε και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Δόξα.

Οι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηφούντας Χ., Κορκής, Χατζηπαναγιώτης, Μποϊλής Μ. (77’ Τσέλα), Πης Γ., Σπύρου (16’ λ.τ. Τάλλαρος), Ατσαλάκης, Συνεσίου, Ζερβός, Ελευθερίου (62’ Κουρζής).

Αστέρας Παστίδας (Γιάννης Αρχοντούλης): Κουμέντος, Μωϋσάκος, Γιατσιάτσιος, Καλαϊτζίδης, Κυρίτσης (53’ Λιαμής), Πρέτσι, Θεοχαρόπουλος, Πεταυράκης (94’ Αλάβανος), Τριχάκης, Καρδούλιας, Λεωνίδου.

Ρεπορτάζ