Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
Κοινωνικά
29/11/2023

48ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις από εργαζoμένους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Διπλασιασμό των μισθών αλλά και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων διεκδικεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σημειώνοντας ότι τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης ανέρχονται σε 30%.