Π. Αβρίθης-Πρόεδρος ΔΛΤ: Το ζήτημα των παρεμβάσεων στην ζώνη Σένγκεν, είναι ύψιστης προτεραιότητας για το Λιμενικό Ταμείο
Πολιτική
19/01/2024

Στο Κos TV, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, και υπεύθυνος των υποδομών της ζώνης Σένγκεν Παναγιώτης Αβρίθης, ενόψει της έναρξης υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την παροχή επταήμερης express βίζας στους Τούρκους ταξιδιώτες στην Κω και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.


Ο κ. Αβρίθης απάντησε για το αν είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιωτών, τι είδους παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν για την σεζόν που επίκειται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα στελέχωσης της Σένγκεν, από αστυνομικούς που θα ελέγχουν τους Τούρκους ταξιδιώτες, ώστε να μην επαναληφθεί ο συνωστισμός των περασμένων ετών. Συμπληρωματικά ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα τοποθέτησης ειδικών σκιάστρων στον χώρο αναμονής των επιβατών, καθώς όπως ανέφερε θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες που θα αναμορφώσουν τον υφιστάμενο χώρο Σένγκεν έως ότου επιτευχθεί οριστική συμφωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ για την παραχώρηση του γειτονικού κτιρίου που θα δώσει μία σημαντική λύση στο πρόβλημα.

Ρεπορτάζ