Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσίαση του αφιερωματικού βιβλίου του Δ. Καπανδρίτη στον μακαριστό Εμμανουήλ Καρπάθιο
Τοπικά
06/08/2023

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο της Κω (Χάνι) και διοργανώθηκε από τον Πνευματικό Όμιλο Κώων "Ο Φιλητάς".

 

Ακόμη μία εξαιρετική εκδήλωση στο πλαίσιο των θερινών Ιπποκρατείων, πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ, ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς», καθώς με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των θερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Πνευματικού Ομίλου, παρουσιάστηκε στο κωακό κοινό, το εξαιρετικό βιβλίο του Διονύση Καπανδρίτη, με τίτλο «Εμμανουήλ Καρπάθιος, Βίος και Έργο 1947 1967». Ο χώρος του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου ήταν γεμάτος από κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει την παρουσίαση και να προμηθευτεί το ιδιαίτερα αξιόλογο συγγραφικό πόνημα, του αποστράτου Ταξίαρχου της ΕΛΑΣ, τέως διοικητού του Α.Τ. Κω και εσχάτως συγγραφέα κ. Καπανδρίτη.

Το παρόν έδωσαν εκ της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Έπαρχος Κώ-Νισύρου Γ. Καμπανής, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γ. Κύριτσης κ.α. ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί καθηγητές Πανεπιστημίου που έλκουν την καταγωγή τους από την Κω (όπως οι Κουτσουράδης, Αλλαχιώτης, Μουζουράκης και Ιτσινές), καθώς επίσης και αρκετές προσωπικότητες του πολιτισμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού αλλά και αρκετός κόσμος που θέλησε να μάθει περισσότερα σχετικά με τον βίο και το έργο του παλαιού δεσπότη πρ. Κώου και Νισύρου Εμμανουήλ Καρπάθιου

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Πρόεδρος του Π.Ο. Κώων «Ο Φιλητάς» Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου, ενώ για τον συγγραφέα μίλησε ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Σοφός και η Ξανθίππη Αγρέλλη, η οποία ως μέλος του Φιλητά, ανέγνωσε στο κοινό τα βιογραφικά του συγγραφέα και του ομιλήτη της παρουσίασης κ. Σοφού.  

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ