Μία μοναδική και ιδιαίτερη ξενάγηση στο Ασκληπιείο της Κω, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (pics)
Τοπικά
03/03/2024

Μία υπέροχη ξενάγηση στο Ασκληπιείο της Κω (δωρεάν για το κοίνο), πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, από τους ξεναγούς Χαρούλα Κώστογλου, Μαρία Σιούτα και Κώστα Καρανάσιο, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους έμπειρους ξεναγούς, την ιστορία του χώρου και να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, που τα άκουγαν για πρώτη φορά.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ

Το Ασκληπιείο της Κω είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. Ήταν ένα θεραπευτικό κέντρο αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό, και λειτούργησε από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. Το Ασκληπιείο βρίσκεται στην Κω, ένα νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μια τυπική ξενάγηση στο Ασκληπιείο Κω διαρκεί περίπου δύο ώρες και περιλαμβάνει μια ξενάγηση στα ερείπια του αρχαίου θεραπευτηρίου. Η ξενάγηση συνήθως ξεκινά με μια εισαγωγή στην ιστορία του Ασκληπιείου και στη σημασία του στην αρχαία ιατρική. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες ξεναγούνται στα διάφορα κτίρια και κατασκευές του Ασκληπιείου, όπως:

 

 

  • Ο ιερός περίβολος: Αυτός ήταν ο κεντρικός χώρος του Ασκληπιείου και περιείχε τον ναό του Ασκληπιού, το βωμό θυσιών και την ιερή πηγή.

  • Το Αβaton: Αυτή ήταν η περιοχή όπου οι ασθενείς κοιμούνταν για να λάβουν θεραπεία από τον Ασκληπιό σε όνειρα.

  • Το Θέατρο: Αυτό το θέατρο χρησιμοποιήθηκε για θεατρικές παραστάσεις και μουσικούς αγώνες προς τιμήν του Ασκληπιού.

     

     

  • Το Ωδείο: Αυτό το μικρό θέατρο χρησιμοποιήθηκε για μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις.

     

     

  • Οι στοές: Αυτές οι στοές χρησιμοποιήθηκαν για την παροχή στέγης στους ασθενείς και τους προσκυνητές.

  • Τα λουτρά: Αυτά τα λουτρά χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικούς και υγιεινούς σκοπούς.

Εκτός από τα ερείπια του αρχαίου θεραπευτηρίου, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω, το οποίο στεγάζει μια συλλογή από τεχνουργήματα που βρέθηκαν στο Ασκληπιείο.

Το Ασκληπιείο της Κω είναι ένα συναρπαστικό μέρος για να μάθετε για την αρχαία ιατρική και τον πολιτισμό. Μια ξενάγηση στο Ασκληπιείο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε την ιστορία αυτού του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ