Τα πεπραγμένα της Γενικής Συνέλευσης του ΔΙΙΚ
Τοπικά
05/03/2024

Το πρωινό του Σαββάτου στις 24 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Ιπποκρατείου Μελάθρου του Δ.Ι.Ι.Κ., πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος και στην συνέχεια η κοπή της παραδοσιακής πίτας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους καιενεργό συμμετοχήμε χαιρετισμούςσημαντικοίεκπρόσωποι της Πολιτείαςόπως ο συμπατριώτης μαςΓενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας ΔιπλωματίαςΚαθηγητής Ι. Χρυσουλάκης, ο Κοσμήτορας της Βουλής καιΒουλευτήςΔωδεκανήσουΒ.Υψηλάντης. Η ΒουλευτήςΔωδεκανήσου κα Μ. Ιατρίδουέστειλεχαιρετισμόκαι την ευχαριστούμε για το διαρκέςέμπρακτοενδιαφέρον της. Παρόντες ήταν η ΔιοίκησητωνAHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) με τον Κυβερνήτη Χρ.Καραπιπέρη, Μέλη του Δ.Σ. και την Διοίκηση του νέου τοπικούΤ μήματος (Chapter) της  Κω, με Προέδρο τον Α. Γιαννικουρή. Ο τ. Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος Καθηγητής Σ. Γερουλάνος, λόγω ανειλημμένων ανελαστικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό απέστειλε τους χαιρετισμούς τουκαι εξουσιοδότηση εκπροσώπησηςτου από τον Πρόεδρο ενόψει της Γ.Σ.. 

Παρώνσε κάθε Γενική Συνέλευση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, που μας τιμά με το να είναι μέλος του Δ.Ι.Ι.Κ.ευλόγησε την παραδοσιακήΠίτα, αναφερόμενος σε δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να προτάξουμε με την βοήθεια του Ύψιστου.Το φλουρίέπεσε στην Πρόεδρο του παραρτήματος του ΕρυθρούΣταυρού της Κω, κα. Ε. Παναγιωτοπούλου, την οποίασυγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την συμμετοχή του Ε.Ε.Σ. στις δράσεις του Δ.Ι.Ι.Κ..

Η τοπική κοινωνία είχε σημαντική εκπροσώπηση προεξάρχοντος του Δήμαρχου Θ. Νικηταρά, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Τελλή και Αντιδημάρχων Στ. Καμπουράκη, Στ. Κανταρζή, Μ. Βουκελάτου- Χριστοδουλίδη. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσωπούμενη από την Έπαρχ οΚω, Κ. Σβύνου καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαιου Μ. Ναβροζίδη.

Παρόντεςεπίσηςήταν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Α.Καβαρλίγγος , ο Επιθεωρητήςτης Β’ΑστυνομικήςΔιεύθυνσηςΔωδεκανήσου Ταξίαρχος Ε. Καζαμίας, ο Διοικητής της ΠυροσβεστικήςΕπιπυραγός Κ. Μαυρίδης.

Οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Κω Αικ.Γαβαλά και Καλύμνου, Γ. Αποστολάτος,καθώς και η τ. Πρόεδρος του Ι.Σ.ΚωΜ. Φρατζάκη.ΟΠροέδρος του ΔικηγορικούΣυλλόγουΕμ.Χατζηάμμαλος, η Πρόεδρος του Φιλητά κα. Μ. Τουλαντά- Παρισίδου. η τ. Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κα. Λ. Χαραλαμποπούλου - Καστανού και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδοςπαραρτήματος Κω Μ. Φάκου, έδωσαν το παρόν και την δέουσα βαρύτητα στην Γενική Συνέλευση.

Έγκριταμέλη του Δ.Ι.Ι.Κ. και της Κωακής και ευρύτερης Δωδεκανησιακής Κοινωνίας, κατέδειξαν το ενδιαφέρον τους  για το Ίδρυμα, γεγονός που μας ενισχύειηθικά και όχι μόνο.

Με την παρουσία των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκεαρχικάηπαρουσίασητου Απολογισμού του 2023 καιΠροϋπολογισμού του 2024 από τον Ταμία του Ιδρύματος κο. Φ. Καλλούδη και η συνέλευσηενέκρινε τα οικονομικάδεδομένα ομόφωνα, επεξεργασμένα από το Λογιστικό γραφείο του κου. Π. Πηλιούρα αφιλοκερδώς. 

Ακολούθως τον λόγοέλαβε ο Προέδρος του Δ.Ι.Ι.Κ.Καθηγητής Ν.Παπαντωνίουπουπαρουσίασε τις δράσειςκατά το 2023 και τουςστόχους για το 2024 που συνοψίζονται ως ακολούθως «Παγκοσμιοποίηση ΙπποκρατικούΌρκου, Εξωστρέφειαπρος την Κωακήκοινωνία,Επισκεψιμότητα– αύξησηεσοδών, υλοποίησηκαταστατικώνστόχων.» 

Ακολούθησεεποικοδομητικήσυζήτηση καιδιάλογος με τα μέλη και τις Αρχές. Τα θέματα που απασχολήσαναναφέρονταικατωτέρω:

  1. ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (Δ.Ι.Ι.Κ.)–Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών (Π.Ι.Ι.Ι.)– Δήμος Κω - Περιφέρεια Ν.Αιγαίου - ΙατρικόςΣύλλογοςΚω (ΙΣΚω)

ΣυμμετέχοντεςΦορείς: Ιερά ΜητρόποληΚώου καιΝισύρου,Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Ιατρικές Σχολές Ελλάδος, Ιατρικές Σχολές Παγκόσμια (Βουλγαρία, Κίνα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ρουμανία, Βελιγραδίου, Αιθιοπία) , Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ε.Ο.Φ., Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, ΠανελλήνιοςΙατρικόςΣύλλογος (Π.Ι.Σ),ΙατρικόςΣύλλογοςΑθηνών(Ι.Σ.Α.), Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογοι Ελλήνων Ιατρών (Νέας Υόρκης,Μεγάλης Βρετανίας), ΙατρικόςΣύλλογος Καλύμνου, Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Χορηγοί: AegeanAirlinesKoulliasGroup, Ε.Ο.Τ., HotelPlatanista,GaiaGardenOceanisMastichariBayPelagosDivineHotelsKosHotelContinentalPalaceElGrecoTours, Κέντρο Γραφικών Τεχνών

Η σημαντικότερηπολιτισμικήεκδήλωση που διοργανώνει το Δ.Ι.Ι.Κ. με στόχο την Παγκοσμιοποίηση της ΙπποκρατικήςΙατρικής και Δεοντολογίαςείναι η ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ με αιχμή του Δόρατος την ΤελετήΑπόδοσης του ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ στον ΙερόΧώρο του Ασκληπιείου της Κω.Εφέτοςέλαβεχώρα μεταξύ 16 – 21 Οκτωβρίου 2023.Άρχισε με το ΦθινοπωρινόΣχολείοΙπποκρατικήςΙατρικής(Δευτέρα έως Πέμπτη), ακολούθησε το διήμεροΣυμπόσιοΙπποκρατικήςΙατρικής και Φιλοσοφίας και ολοκληρώθηκε με την Τελετή το Σάββατο. Στο Συμπόσιοσυμμετείχανόλοι οι Προέδροι των ΕλληνικώνΙατρικώνΣχολών, όλοι οι ΚαθηγητέςΙστορίαςΙατρικής,δυο ΠρυτάνειςΕ.Κ.Π.Α. (Γ.Σιάσος) και Γ.Π.Α.( Σ.Κιντζος) και δυο Ακαδημαϊκοί.(Κ.Μπουραζελης – Γ.Χρούσος)

Συμμετείχανόλες οι ΙατρικέςΣχολές της Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Παν/μιο της Κύπρου και Πανεπιστήμια/ΙατρικοίΣύλλογοι από 4 Ηπείρους: Αμερική ,Ασία, Αφρική καιΕυρώπη. 

Ειδικότερααπό Η.Π.Α.,Καναδά, Παναμά, Αγγλία, Ρουμανία, Σερβία, Κίνα και Αιθιοπία.Προσεκλήθησανπλέον των 80 διακεκριμένωνΚαθηγητώνΠροέδρωνΙατρικώνΣχολών καιΣυλλόγων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Απέδωσαν τον Ιπποκρατικό Όρκο στο Ασκληπιείο 14 Αριστούχοι από τις 4 Ηπείρους και πλήθοςπαρευρισκόμενωνΙατρών από Ελλάδα και τοΕξωτερικό. 

Στα πλαίσια της Ιπποκρατικής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου με την συμμετοχή των SpecialOlympicsHellas προς τιμήν του Ιπποκράτη και Ημερίδα Πρόληψης Υγείας από το Δίκτυο Υγειών Πόλεων και τον Ι.Σ.Κω..

Το Δ.Ι.Ι.Κ.ευχαριστεί δημόσια όλους τους συνδιοργανωτές καιχορηγούς της Εκδήλωσης, καθώς χωρίς την συμμετοχή καιοικονομικήσυμβολή τους η ΙπποκρατικήΕβδομάδα θα ήταναδύνατο να υλοποιηθεί. Ιδιαίτερεςευχαριστίες στον Προέδρο του Π.Ι.Ι.Ι.και Ι.Σ.Α. Δρ. Γ.Πατούλη και τον Γ.Γ. Δρ. Α.Πολυδώρου, οι οποίοισυνέβαλανσημαντικά στην διοργάνωση καιυλοποίηση της εκδήλωσης. 

  1. ΑνακαίνισηΙπποκράτειου Μελάθρου

Ο Δήμαρχοςανέφερε ότι η υλοποίηση του συμφώνου Υποστήριξης του Δ.Ι.Ι.Κ. που έχει συνυπογραφεί θα αρχίσει να υλοποιείται από φέτος.

  1. Προγραμματική σύμβαση Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και Δ.Ι.Ι.Κ.: ΥπαίθριοΠάρκοΙστορίας Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής. 

Απαιτούνταιμελέτες από την ΑρχαιολογικήΥπηρεσίααξίαςάνω των 50.000 ευρώ, για να τεθεί το θέμα στο Κ.Α.Σ.καθώς καιΑνανέωσητηςΣυμβάσης. ΟΠροέδροςανέλαβε να συναντηθεί με τον ΠεριφερειάρχηΝ. Αιγαίουκο. Γ.Χατζημάρκογια την επίλυσηκαι προώθηση του θέματος, μετά την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Δ.Ι.Ι.Κ. με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμόυ, κα. Λ. Μενδώνη. 

  1. Πυρασφάλεια –Δασοπυρόσβεση - Πυροπροστασία

Γίνονταιενέργειες από όλους τους εμπλεκομένουςφορείς [Δήμος – ΠολιτικήΠροστασία / Περιφέρεια – Επαρχείο / ΠυροσβεστικήΥπηρεσία / Δασαρχείο / Εθελοντές] για την υλοποίησηόλων των νόμιμωνενεργειώνκαι την ανεύρεσηπόρωνάνω των 50.000Ε για την υλοποίηση του μείζονοςαυτούεγχειρήματος.Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός κος.Μ. Χατζημάρκοςεκπόνησετις μελέτες χωρίςαμοιβή καιδημόσια το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ι.Ι.Κ. τον ευχαριστεί για αυτό. Η ΠυροσβεστικήΥπηρεσίακατέθεσεέγκαιρα και επισημά τις απόψεις της και την οποία επίσηςευχαριστούμεΔημόσια· ιδιαίτερα τον Διοικητήτης, κο. Γ. Μαυρίδη.

  1. ΙπποκράτειοςΘεραπευτικός Βοτανικός Κήπος[Ι.Θ.Β.Κ.]–ΓεωπονικόΠανεπιστήμιοΑθηνών[Γ.Π.Α] - ΞενόγλωσσοΜεταπτυχιακόΠρόγραμμα Σπουδών Βοτανολογίας – ΠλάτανοςΙπποκράτη

Με την συνεργασία του ΌμιλουΚΟΥΛΛΙΑΣπρογραμματίζεται η επέκτασητης φύτευσηςθεραπευτικώνβοτάνωνκαι η πρόσληψηΒοτανολόγου/Ξεναγού για την βέλτιστη καιπεραιτέρωανάδειξη του Ι.Θ.Β.Κ.. Το ΞενόγλωσσοΜεταπτυχιακό Διετές Πρόγραμμα του Γ.Π.Α. σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ι.Κ. θα περιλαμβάνει καιπρακτικήάσκηση 15 ημερών δυο φορές τον χρόνο, στο Ι.Θ.Β.Κ.Είναιυπόέκδοσηβιβλίο, από το Δ.Ι.Ι.Κ., με όλα τα Βότανα του Ιπποκράτη με συγγραφέα τον Επιμελητή του ΒοτανικούΚήπουκο Ε.Ευεργέτη(ΑκαδημαϊκόΥπότροφο του Γ.Π.Α.).

  1. Αύξηση Επισκεψιμότητας

Ο Πρόεδροςανέδειξε την σημασία της αύξησης της επισκεψιμότητας και τους τρόπους υλοποίησης.Αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για την επίλυση του μείζονοςθέματος της οικονομικήςδυσπραγίας. Σε συνεργασία με την ΑντιδήμαρχοΠολιτισμού κα.Μ. Βουκελάτου και τηνΠροέδρο της ΈνωσηςΞενοδόχων κα Μ. Τριανταφυλλοπούλου,έχουναναλάβεισυγκεκριμένεςδράσεις, με τους εμπλεκόμενουςφορείς για την υλοποίησηαυτούτουσημαντικούεγχειρήματος προβολής της Ιπποκρατικής Παρακαταθήκης -Ασκληπιείου – Δ.Ι.Ι.Κ.. Με παρέμβαση του ο Γ. Γραμματέας Γ. Τάλλαρος, κατέδειξεμε υλικό, την έλλειψη αναφοράς και προβολής σε Τουριστικούς Οδηγούς και εκδόσεις που κυκλοφορούν σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τους επισκέπτες της Ιπποκρατικής Κω.

ΤηνΔευτέρα26/2/2024 έγινεευρείασύσκεψη στο Δ.Ι.Ι.Κ. με εκπροσώπους των TourOperators,την Προέδρο της ΈνωσηςΕνοικιαζόμενωνΔιαμερισμάτων, το ΕμπορικόΕπιμελητήριοκαι εκπροσώπους των Υπηρεσιώντουριστικήςανάπτυξης του Δήμου Κω και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.Δρομολογήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούνάμεσα καιευελπιστούμε στην επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος πλην της αύξησης της επισκεψιμότητας. 

 

  1. Επιστημονικέςεκδηλώσεις

Σύσφιξη των σχέσεων με την ΚωακήΚοινωνία

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπικήΕταιρείαΙπποκράτης, κάνειδράσεις σε σχολείαόλων των βαθμίδωναλλά καικοινωνικέςεκδηλώσεις. Στις 12/2/2023 έλαβε χώρα με μεγάλη συμμετοχή Ημερίδα με θέμα: «Κύκλος δημοσίων συζητήσεων: η ίαση έως τον Ιπποκράτη και από τον Ιπποκράτη έως σήμερα»με διαπρεπείς ομιλητές όπως οσυνδιοργανωτής Δρ. Δ. Γερούκαλης, ο Θ. Διακιγιάννης και ο Χρ. Φλωρδέλλης και στη 1/3/2023 η επιστημονική ημερίδα: «Στον απόηχο του Ιπποκράτους και υπό το βλέμμα του Μετανθρώπου, το διαχρονικό αίτημα της Ιάσεως», με διαπρεπείς ομιλητές όπως ο συνδιοργανωτής Δρ. Δ. Γερούκαλης, Σ. Γερουλάνος, Δ. Γιαννάτος, Θ. Διακογιάννης, Ι. Διακομανώλης, Π. Ζξ=ηρογιάννης, Τ. Κουτσουράδης, Γ. Μέσκος, Ν. Χασάπη, Χρ. Φλωρδέλλη. 

Με την από κοινού Ημερίδα Παιδείας και Ιπποκρατικών αξιών(28/4/2023)με τα Λύκεια Λαρίσης, Ζηπαρίου και Αντιμάχειας, υπό την ευθύνη του ΑντιπεριφερειάρχηκουΙ. Κρητικού,αναδείχθηκε η σημασία του εγχειρήματος και ο δρόμος που πρέπει να χαραχθεί.Η συμμετοχή των μαθητών και καθηγητών ήταν μεγάλη και έγινε αναπαράσταση τους Ιπποκρατικού Όρκου στον προαύλιο χώρο. 

Μεταξύ 8-16/6/2024 πραγματοποιήθηκε Θερινό Σχολείο (SummerSchool)από το CollegeYear in Athens, με θέμα: «Η Υγεία και η Θεραπεία στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», που παρακολούθησαν 20 Αμερικάνοι φοιτητές.  

Στις 15-17/6/2023 πραγματοποιήθηκεδιήμεροΠανελλήνιο ΣυνέδριοΑγγειολογίας – Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικήςαπό τον Πρόεδρο τους Δρ. Γ. Κοπάδη, στο πέρας του οποίουαποδόθηκε ο Όρκος του Ιπποκράτους με τους συνέδρους στου Υπαίθριο Χώρο του Ιδρύματος.

Για το 2023 ως έτος υγείας και άθλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνδιοργανώθηκε Επιστημονική Ημερίδα με την 80ΑΔΤΕ (23/9/2023), πρόληψης με άσκηση και σωστή διατροφή.

Επίσης αποδόθηκε και ο Όρκος, στον υπαίθριοχώρο του Ιδρύματος, από τους συμμετέχοντεςστο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτικής ΕντατικήςΘεραπείας(17/10/2023). 

Τέλος, κατά την διάρκεια της Ιπποκρατικής Εβδομάδας, απέδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη 100 πλαστικοί Χειρουργοί από την Γερμανία στον υπαίθριο χώρο του Δ.Ι.Ι.Κ., συμπεριλαμβανομένης της ξενάγησης τους στο Ίδρυμα.

 

Ταυτόχρονα σημειώνονται κάθε χρόνο σημαντικές εκπαιδευτικές εκδρομές από σχολεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αλλά και του εξωτερικού με επίσκεψη στον Κήπο, το Μουσείο και την Βιβλιοθήκη που στεγάζονται στους χώρους του Ιδρύματος. 

 

Το Δ.Ι.Ι.Κ. παράλληλα έχει φιλοξενήσει μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τους μήνες του θέρους (Ξαρχάκος – Γαϊτάνος), έχει συνεισφέρει να τιμηθούν προσωπικότητες των Επιστημών και των Γραμμάτων (Θ. Πέρρος-  Κ. Κογιόπουλος) καιμε ποιητικές βραδιές και φιλολογικές εκδηλώσεις – παρουσιάσεις βιβλίων(Θ.Διακογιάννης) και έχεικαταστείέτσι σημείο επιστημονικής και πολιτιστικήςαναφοράς.Αναμφισβήτητά χρειάζεται πολλή δουλειάπρος αυτή την κατεύθυνση και η συνέργειαόλων των φορέων του νησιού είναι εκ των ουκ άνευ και τους προσκαλούμεόλους σε συστράτευση.

 

Το Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ. συγχαίρει τους διοργανωτές και θα προσπαθήσει να αυξηθούν οι επισκέψεις Σχολείων όλων των βαθμίδων καθώς και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει.

 

  1. Ασκληπιείο Κω - UNESCO

Με παρέμβαση του Γ. Γραμματέα του Δ.Ι.Ι.Κ. Δρ. Γ. Τάλλαρουέγινεαναφορά για την πρωτοβουλία ανάδειξης του Ασκληπιείου της Κω ως υποψήφιο προς ένταξη μνημείο στον κατάλογο της UNESCO.Το Δ.Ι.Ι.Κ. ευχαριστεί για  την υποστήριξη που δηλώθηκε και από τους παρόντες πολιτειακούς παράγοντες,επισημαίνει όμως ότι πρέπει να κινητοποιηθούνόλοιοι συνυπογράφοντεςκαι ο Δήμος της Κω το συντομότερο δυνατόν να συντάξει τον φάκελο υποψηφιότητας του μνημείου. 

 

Το Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ. εύχεται το 2024 να αποτελέσει μια χρονιά με περισσότερες δράσεις εσωτερικά που θα αναδείξουν την σημαντικότητα της Πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησε ο Ιπποκράτης με απώτερους στόχους την Παγκοσμιοποίηση του Ιπποκρατικού Όρκου, την ανάπτυξη και οικονομική ανεξαρτησία του Ιδρύματος,την  Ενσωμάτωση της Κωακής κοινωνίας στα δρώμενα του Δ.Ι.Ι.Κ.. Ησυσπείρωση της Ιατρικής Κοινότητας από όλη την Ελλάδααποτελείδιαχρονικόστόχο και επιτυγχάνεται δια μέσου των ΣυλλογικώνΟργάνων όπως οΠανελλήνιος ΙατρικόςΣύλλογος (Π.Ι.Σ), ο ΙατρικόςΣύλλογοςΑθηνών(Ι.Σ.Α.), άλλοιΙατρικοίΣύλλογοι από την Επικράτειααλλά καιμε την υποστήριξη τουΙ.Σ.Κω και των όμορων Ιατρικών Συλλόγων.ΤοΙνστιτούτο Ιατρικών Ερευνών του Π.Ι.Σ., τιμής ένεκεν· μετά από εισήγηση του Γ.Γ. του Δ.Ι.Ι.Κ. και τ.Προέδρου του Ι.Σ.Κω Δρ. Γ.Τάλλαρου, όρισε ως πνευματική του έδρα καταστατικά του Ασκληπιείο της Κω και σημείο συνάντησης επιστημονικών εκδηλώσεων του το Δ.Ι.Ι.Κ.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ι.Ι.Κ. Δρ.Ν. Μανούσης σε ξεχωριστήσυνέντευξητύπου που έδωσε· λόγωελλείψεωςχρόνου να αναφερθεί κατά την διάρκεια της Γ.Σ.,αναφέρθηκεγια την ενεργόπαρουσία του σεδράσεις που σημειώθηκαν ανά την χώρα εκπροσωπώντας το Ίδρυμα και το Δ.Σ..

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της Γενικής Συνέλευσης και των υποχρεώσεων των εκπροσώπωντωνπολιτειακών αρχών του τόπου για την οικονομία του χρόνου και του βεβαρημένου προγράμματος της συγκεκριμένης ημέρας, η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Προέδρου καιευχαριστίες προς όλα τα Μέλη του Δ.Σ. και του Ιδρύματος, για την εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη που προσέφερανστους διάφορους τομείς της αρμοδιότητάς τους.Τέλος ο Προέδρος εκ μέρους του Δ.Σ.ευχαρίστησεόλουςτους διαχρονικούςυποστηρικτές – χορηγούς του Ιδρύματος, ευελπιστώντας ταυτόχροναότι το έτος 2024 θα είναι ένα έτοςσταθμός για την ανάπτυξη του Δ.Ι.Ι.Κ. για τηνΙπποκρατική Κω. 

 

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ.,

Νικόλαος Παπαντωνίου Γεώργιος Τάλλαρος

 Πρόεδρος Γ. Γραμματέας